دستور پخت نان کرمدار وانیلی:
مواد لازم نان :
- 1- شکر: ۴۰ گرم
- 2- آب یا شیر: یک پیمانه سرخالی
- 3- خمیر مایه خشک فوری: یک قاشق غذاخوری
- 4- تخم مرغ: 1 عدد
- 5- نمک: یک قاشق مرباخوری
- 6- روغن مایع: 40 گرم
- 7- آرد: حدود 400 گرم
مواد لازم کرم وانیلی:
- 1- زرده تخممرغ، 2 عدد
- 2- شکر، 50 گرم
- 3- آرد، 25 گرم
- 4- شیر، 1 لیوان سرخالی
- 5- وانیل، نوک قاشق چایخوری
- 6- کره، 30 گرم
رویه:
- زرده تخم مرغ، یک عدد
- شربت بار نصف پیمانه
- پودرپسته یا نارگیل
طرز تهیه نان کرمدار وانیلی:
1- ابتدا شکر را در آب ولرم حل کرده و خمیر مایه را روی سطح آن بپاشید و خمیر مایه کنار بگذارید تا عمل آید.
2- بقیه مواد خمیر به جز آرد را در کاسه¬ای با قاشق هم بزنید.
3- خمیر مایه عمل آمده را به اضافه مقداری آرد به مواد افزوده هم بزنید سپس بقیه آرد را به تدریج اضافه کنید تا خمیر جمع شود، سپس روی سطح آردپاشی شده ورز دهید تا یکدست شده و به دست نچسبد
4- خمیر نباید خشک و سفت باشد. خمیر را در کاسه مناسبی که چرب کرده¬اید قرار داده و یک دور بگردانید تا همه جای خمیر به روغن آغشته شود. روی خمیر را با دستمال نخی تمیز یا سلفون پوشانده پوشانده و استراحت دهید تا حجم آن دو برابر شود (یک تا یک و نیم ساعت)
برای تهیه کرم وانیلی
5- زردههای تخممرغ را با نصف شکر هم بزنید تا سفید و کرمماننده شود. آرد را نیز اضافه کرده و مخلوط کنید.
6- شیر را با بقیه شکر روی حرارت بگذارید تا شکر حل شده و شیر داغ شود ولی نجوشد.
7- شیر داغ را از روی حرارت برداشته و به تدریج به مخلوط زردههای تخممرغ اضافه کنید.
8- این مخلوط را دوباره داخل شیرجوش برگردانده و روی حرارت خیلی ملایم در حال هم زدن بپزید تا کرم غلیظ شده و خامی آرد برطرف شود.
9- کرم را از روی حرارت برداشته و کره و وانیل آن را اضافه و مخلوط کنید. روی کرم را با سلفون بپوشانید تا خنک شود ولی رویه نبندد. یا هر از گاهی بزنید
برای تهیه نان:
بعد از آماده شدن خمیر، پف خمیر را با مشت بخوابانید و گلولههای کوچکی از آن برداشته و روی سطح آردپاشی شده به شکل گرد باز کنید.
11- یک قاشق غذاخوری از کرم وانیلی را داخل خمیر گذاشته و لبههای خمیر را مرطوب کنید. خمیر را تا کرده و لبه های آن را با فشار انگشت بهم بچسبانید. به کمک چاقو یا قیچی روی لبه های خمیر چند شیار متقارن ایجاد کرده و به مدت 20 دقیقه دیگر استراحت دهید. فر را با دمای 180 درجه سانتیگراد روشن کنید.
12- بعد از اتمام استراحت دوم روی خمیر را با زرده تخممرغ رومال کرده و به مدت بیست دقیقه در طبقه وسط فر داغ شده بپزید تا روی نانها طلایی شود. بعد از خارج کردن از فر در حالی که نانها هنوز داغ است، روی آن با قلم مو شربت بار یا عسل کمی گرم شده مالیده و با پودر نارگیل و پودر پسته تزیین کنید
نکته1: من برای مواد میانی از مخلوط خرما و گردو نیز استفاده کردم که دستور تهیه مخلوط خرما را می تونید در #نان-_خرمایی_پیازو ببینید.
نکته2: نان ها را قبل از سرد شدن روی هم جمع نکنید زیرا خمیر شده و پف آنها میخوابد.