• Peykanielaheh@gmail.com
  • ۰
    سبد خرید
      هیچ محصولی در سبد خرید وجود ندارد.
    ۰
    سبد خرید
      هیچ محصولی در سبد خرید وجود ندارد.

    طرز تهیه آش دوغ – دستور پخت غذای سنتی و خوشمزه ایرانی با روش آسان

    طرز تهیه آش دوغ

    طرز تهیه آش دوغ سنتی ایران :

    مواد لازم برای 8 نفر:

    • دوغ، 4 لیتر
    • سبزی، 500 گرم (سیر تازه و برگ سبز آن، گشنیز، تره، نعنا و کمی شوید)
    • آرد برنج، یک دوم پیمانه
    • برنج، ½ پیمانه
    • بلغور، ½ پیمانه
    • سیر، یک دوم بوته(در صورت تمایل و استفاده نکردن از سیر تازه در سبزی آش)
    • نخود پخته، یک پیمانه
    • تخم‌مرغ، 1 عدد
    • مواد کوفته ریزه (در صورت تمایل)
    • گوشت چرخ‌کرده، 200 گرم
    • پیاز، یک عدد
    • نمک و فلفل و زردچوبه

    طرز تهیه آش دوغ :

    برنج و بلغور را جداگانه خیس کنید. برای درست کردن کوفته ریزه، گوشت را همراه با پیاز رنده شده، نمک، فلفل و زردچوبه مخلوط کنید و به صورت کوفته ریزه درآورده و سرخ کنید و کنار بگذارید.


    یک قابلمه که گنجایش مواد را داشته باشد آماده کنید. آب برنج را خالی کرده و برنج را با دست خرد کنید تا به صورت خرده برنج درآید. برنج خام خرد شده، بلغور، آرد برنج و تخم مرغ را با هم مخلوط کنید و با کمی دوغ هم بزنید تا یکدست شود و تمام دوغ را به قابلمه اضافه کنید.

    ظرف آش را روی اجاق بگذارید و از ابتدا شروع به هم زدن آش به صورت متوالی و پشت سرهم کنید. آن قدر آش را روی حرارت هم بزنید تا دوغ جوش بیاید. سبزی را اضافه کرده و از هم زدن آش دست بکشید و منتظر شوید تا آش به غلظت مناسب برسد. در صورت تمایل نخود و کوفته ریزه را اضافه کنید. نمک و فلفل آش را اندازه کنید و در ظرف سرو بریزید. ⁦

    نکات:

    ‌از خرده برنج هم می توانید به جای برنج معمولی در این آش استفاده کنید.

    ⁦⁩ آش دوغ نباید خیلی غلظت داشته باشد و کمی از آش های دیگر رقیق تر است.

    ⁦⁩فلفل آش دوغ را در صورت تمایل زیادتر می‌زنند و کمی تندتر مصرف می‌کنند که در اصل برای از بین بردن سردی دوغ است.

    طرز تهیه آش دوغ

    About The Author