رسپی دسر شیر خرما :
شیرخرما یکی از دسرهای بسیار خوشمزه هندی است که پایه اصلی آن شیر، خرما، شکر و رشته سِویا است که در جاهای مختلف هند با افزودنی های متفاوتی درست میکنند. این دسر برای افطار ماه رمضان و عید خیلی مناسب است.
مواد لازم:
- شیر، 750 میلی لیتر(3 پیمانه)
- رشته سویا یا ورمیشل، ¾ پیمانه
- کره، 1 قاشق غذاخوری
- شیر عسلی، 4 قاشق غذاخوری
- بادام، بادام هندی و پسته، 10 تا 12 عدد خرد شده
- خرمای نرم، 10 عدد (هسته گرفته و خرد شده)
- پودر هل، ¾ قاشق چایخوری
- گلاب، 1 قاشق چایخوری
- رشته زعفران برای تزیین
طرز تهیه دسر شیر خرما:
کره را داخل ماهیتابه ذوب کنید و رشته سِویا را اضافه کرده تفت دهید در حدی که رشته ها قهوهای متوسط شوند و کنار بگذارید.
بادام هندی، بادام و پسته را درون همان ماهیتابه بدون اضافه کردن کره اضافی تفت دهید و کنار بگذارید.
شیر را داخل قابلمه ریخته روی حرارت بگذارید تا جوش بیاید. زمانیکه شیر شروع به جوشیدن کرد، شیرعسلی را اضافه کنید و حرارت را کم کنید و هرازگاهی هم بزنید تا ته نگیرد.
وقتی که شیر نزدیک به ¾ اندازه اول رسید، رشته سِویا را اضافه کرده و حدود 8 تا 10 دقیقه بپزید تا رشته ها نرم شوند.
آجیل ها، خرما و پودر هل را اضافه کنید و برای 2 دقیقه روی حرارت ملایم به طور مداوم هم بزنید.
حرارت را خاموش کنید و گلاب را اضافه کنید. دسر را داخل سرو بریزید و با آجیل یا میوه خشک و رشته زعفران تزیین کنید.
این دسر در هر دو حالت گرم و سرد قابل سرو است.