طرز تهیه نان پوآچا گل :
لیوان استفاده شده 200 میلی است. اگر لیوان دسته دار فرانسوی یا پیمانه قنادی دارید لیوان را به اندازه 1 سانت سرخالی پر کنید با لیوان 200 میلی برابر میشود. هر استکان معادل نصف پیمانه میباشد.
مواد لازم:
- 1 و نیم لیوان شیر ولرم
- نصف لیوان آب ولرم
- 1 پاکت (20 گرمی) خمیرمایه تر (یا 1 قاشق غذاخوری خمیر مایه خشک)
- 1 لیوان روغن مایع
- 2 عدد تخم مرغ (زرده برای رویه نان)
- 3 قاشق غذاخوری شکر دانه ریز
- 1 قاشق مرباخوری نمک
- آرد به میزان لازم (حدود 7 تا 8 لیوان)
- مواد میانی:
- 5 عدد سسیب زمینی
- 3 قاشق غذاخوری کره
- 1 عدد پیاز
- 1 قاشق مرباخوری رب گوجه
- فلفل سیاه، نمک، پودر فلفل قرمز
دستور پخت نان پوآچا گل :
ابتدا خمیر را آماده کنید. برای این کار شیر ولرم، آب ولرم، مایه خمیر و شکر دانه ریز را داخل کاسه بزرگی بریزید و باهم مخلوط کنید. سپس روغن مایع و سفیده های تخم مرغ را نیز اضافه کرده و مخلوط کنید. در آخر نمک و آرد را با کنترل و کم کم اضافه کنید و ورز دهید تا خمیری درست کنید که به دست نمی چسبد ولی خیلی نرم است. روی خمیر را بپوشانید و به مدت یکساعت استراحت دهید.
برای تهیه مواد میانی، سیبزمینی ها را آبپز کرده و رنده کنید. پیازهای خرد شده را به همراه روغن در ماهی تابهای بریزید و سرخ کنید. سپس رب گوجه را اضافه کنید و تفت دهید و سپس سیب زمینی های رنده شده را اضافه کنید. ادویه ها را نیز اضافه کرده و خوب مخلوط کنید.
خمیر ور آمده را کمی ورز دهید و از آن به اندازه گردو بردارید و گرد کرده چانه بگیرید. هر چانه را به اندازه کف دست باز کرده و از لبه ها با چاقو برش دهید. برشها از وسط فاصله زیادی نداشته باشد. از مواد میانی گلوله ای درست کرده در وسط آن قرار دهید و لبه ها را به شکل گل رز روی هم ببندید.
همین روند را ادامه دهید تا خمیر تمام شود. نان ها را در سینی فر که ماغذ روغنی انداخته اید بچینید و روی آنها را زرده های تخم مرغ که جدا کرده بودید را با قلم مو بمالید. نان ها را در فر از پیش گرم شده در دمای 180 درجه سانتیگراد بپزید. نوش جان
نکته: پس از اینکه نان ها را از فر بیرون آوردید، یک کاغذ روغنی را مرطوب کنید و روی پوآچاها را بپوشانید، خیلی نرمتر می شوند.