نماد سایت دریای شرق

فواید مصرف گوجه – مزایا و موارد منبع مصرف گوجه فرنگی

فواید مصرف گوجه

گوجه فرنگی (Solanum lycopersicum) میوه ای از خانواده گل شب بو بومی آمریکای جنوبی است.

علیرغم اینکه از نظر گیاه شناسی یک میوه است، معمولاً مانند سبزیجات خورده و آماده می شود.

گوجه فرنگی منبع غذایی اصلی آنتی اکسیدان لیکوپن است که با بسیاری از فواید سلامتی از جمله کاهش خطر بیماری قلبی و سرطان مرتبط است.

آنها همچنین منبع عالی ویتامین C، پتاسیم، فولات و ویتامین K هستند.

معمولاً گوجه‌فرنگی‌ها زمانی که بالغ می‌شوند قرمز هستند، می‌توانند در رنگ‌های مختلفی از جمله زرد، نارنجی، سبز و بنفش باشند. علاوه بر این، بسیاری از زیرگونه های گوجه فرنگی با شکل ها و طعم های مختلف وجود دارند.

فواید مصرف گوجه : ارزش غذایی

میزان آب گوجه فرنگی حدود 95 درصد است. 5 درصد دیگر عمدتاً از کربوهیدرات ها و فیبر تشکیل شده است.

در اینجا مواد مغذی موجود در یک گوجه فرنگی خام کوچک (100 گرم) آمده است:

فواید مصرف گوجه : سلامت قلب

بیماری قلبی – از جمله حملات قلبی و سکته مغزی – شایع ترین علت مرگ و میر در جهان است.

یک مطالعه در مردان میانسال نشان داد که سطوح پایین لیکوپن و بتاکاروتن خون با افزایش خطر حملات قلبی و سکته مغزی مرتبط است .

شواهد فزاینده از آزمایشات بالینی نشان می دهد که مکمل لیکوپن ممکن است به کاهش کلسترول LDL (بد) کمک کند.

مطالعات بالینی محصولات گوجه فرنگی نشان دهنده فواید در برابر التهاب و نشانگرهای استرس اکسیداتیو است.

آنها همچنین اثر محافظتی بر روی لایه داخلی رگ های خونی نشان می دهند و ممکن است خطر لخته شدن خون را کاهش دهند.

فواید مصرف گوجه : پیشگیری از سرطان

سرطان رشد کنترل نشده سلول های غیر طبیعی است که فراتر از مرزهای طبیعی خود گسترش می یابند و اغلب به سایر قسمت های بدن حمله می کنند.

مطالعات مشاهده‌ای به ارتباط بین گوجه‌فرنگی – و فرآورده‌های گوجه‌فرنگی – و بروز کمتر سرطان‌های پروستات، ریه و معده اشاره کرده‌اند .

در حالی که محتوای بالای لیکوپن را مسئول می دانند، اما تحقیقات انسانی با کیفیت بالا برای تأیید علت این مزایا مورد نیاز است.

یک مطالعه در زنان نشان می دهد که غلظت بالای کاروتنوئیدها – که در مقادیر زیاد در گوجه فرنگی یافت می شود – ممکن است از سرطان سینه محافظت کند.

سلامت پوست

گوجه فرنگی برای سلامت پوست مفید است.

غذاهای مبتنی بر گوجه فرنگی و غنی از لیکوپن و سایر ترکیبات گیاهی ممکن است در برابر آفتاب سوختگی محافظت کنند .

بر اساس یک مطالعه، افرادی که روزانه 1.3 اونس (40 گرم) رب گوجه فرنگی – تامین کننده 16 میلی گرم لیکوپن – با روغن زیتون به مدت 10 هفته مصرف کردند، 40 درصد کمتر دچار آفتاب سوختگی شدند .

فرآیند رسیدن تجاری

هنگامی که گوجه فرنگی شروع به رسیدن می کند، هورمونی گازی به نام اتیلن تولید می کند.

گوجه فرنگی های تجاری در حالی که هنوز سبز و نابالغ هستند برداشت و حمل می شوند. برای قرمز کردن آنها قبل از فروش، شرکت های مواد غذایی آنها را با گاز اتیلن مصنوعی اسپری می کنند.

این فرآیند از توسعه طعم طبیعی جلوگیری می کند و ممکن است منجر به گوجه فرنگی های بی مزه شود .

بنابراین، گوجه‌فرنگی‌های محلی ممکن است طعم بهتری داشته باشند زیرا اجازه رسیدن طبیعی به آن‌ها داده می‌شود.

اگر گوجه فرنگی نرسیده بخرید، می توانید با پیچاندن آن در یک روزنامه و نگه داشتن آنها روی پیشخوان آشپزخانه، روند رسیدن را تسریع کنید. فقط مطمئن شوید که آنها را روزانه از نظر رسیده بودن بررسی کنید.

ایمنی و عوارض جانبی

گوجه فرنگی به طور کلی به خوبی تحمل می شود و آلرژی به گوجه فرنگی بسیار نادر است.

آلرژی

اگرچه آلرژی به گوجه فرنگی نادر است، افرادی که به گرده چمن آلرژی دارند بیشتر به گوجه فرنگی حساسیت دارند.

این وضعیت سندرم آلرژی گرده به غذا یا سندرم آلرژی دهانی نامیده می شود.

در سندرم آلرژی دهانی، سیستم ایمنی بدن شما به پروتئین‌های میوه و سبزیجات مشابه گرده گل حمله می‌کند که منجر به واکنش‌های آلرژیک مانند خارش در دهان، خارش گلو یا تورم دهان یا گلو می‌شود .

افراد مبتلا به آلرژی به لاتکس نیز می توانند واکنش متقابل به گوجه فرنگی را تجربه کنند.

ترجمه شده توسط سایت دریای شرق از سایت www.healthline.com
کپی بدون ذکر نام و لینک سایت دریای شرق ممنوع است !

خروج از نسخه موبایل