طرز تهیه دلمه پیاز :
طرز تهیه دلمه پیاز:
مواد لازم:
- پیاز درشت ۶ عدد
- مواد میانی طبق دستور داده شده
- سس دلمه طبق دستور داده شده
- سرکه انگور ۱/۲ ۱ قاشق سوپخوری
- شکر ۱ قاشق چایخوری
- زعفران دم کرده ۲ قاشق سوپخوری
طرز تهیه دلمه پیاز:
ابتدا مواد میانی را آماده کنید.
پوست خشک روی پیازها را بدون برش زدن سر و ته پیاز جدا کنید. به وسیله چاقویی نوک تیز قسمت دور تا دور ریشه پیاز را برش بزنید و جدا کنید؛ سپس پیاز را از مرکز نوک آن به سمت ته، برشی عمودی بزنید، طوریکه پیاز تنها از یک سمت برش زده شود و لایههای آن از هم جدا نشود.
در قابلمهای حاوی آب در حال جوش پیازهای آماده شده را به مدت ۲۰ تا ۲۵ دقیقه بجوشانید تا لایههای پیاز نرم و انعطاف پذیر شود. سپس از آب جوش خارج کنید و در ظرفی حاوی آب سرد قرار دهید تا خنک شود. لایههای پیاز را به آرامی جدا کنید. یک قاشق سوپخوری از مواد میانی را یک طرف یکی از لایههای پیاز قرار دهید و آن را رول کنید. تمام پیازها را به همین روش آماده کنید و به صورت ایستاده و کاملا فشرده داخل قابلمه بچینید.
سس آماده شده گرم را روی دلمهها بریزید و قابلمه بریزید و درب آن را ببندید تا حدود نیم ساعت بپزد. سپس سرکه و شکر را مخلوط و به سس اضافه کنید و اجازه دهید ۱۵ دقیقه دیگر به آرامی بجوشد و سس غلیظ شود. ۵ دقیقه قبل از سرو زعفران را اضافه کنید و بگذارید چند جوش بزند سپس در ظرف سرو بچینید و به همراه نان سرو کنید.
مواد میانی دلمه:
- گوشت گوساله چرخکرده ۲۰۰ گرم
- برنج آبکش شده ۱/۲ پیمانه
- لپه آبپز شده ۱/۴ پیمانه
- پیاز نگینی خرد شده ۱ عدد
- سبزی دلمه خرد شده ۲۰۰ گرم
- زردچوبه ۱/۲ قاشق چایخوری
- رب گوجهفرنگی ۲ قاشق سوپخوری
- نمک و فلفل به مقدار لازم
در تابهای حاوی روغن ، پیاز را تفت دهید تا طلایی شود. در اواخر طبخ زردچوبه و گوشت چرخکرده را اضافه کنید و با پشت قاشق گوشت را از هم باز کنید و تفت دهید تا آب گوشت کشیده شود.
رب گوجهفرنگی را در تابهای جداگانه با مقداری روغن تفت دهید تا خوشرنگ شود سپس به گوشت اضافه کنید. لپه، سبزی دلمهای و برنج را اضافه کنید و مخلوط را با مقداری نمک وفلفل مزه دار کنید و از روی حرارت بردارید.
سس دلمه :
یک عدد پیاز را نگینی خرد کنید و در تابهای به همراه مقداری روغن تفت دهید تا طلایی شود.