طرز تهیه و دستور پخت ماش پلو با مرغ رولی یا حلزونی غذای سنتی و خوشمزه :
ماش پلو یا پلو ماش از جمله غذاهای محبوب و اصیل ایرانی و اتفاقا یک غذای پراز خواص مفید و مقوی است
ماش پلو ساده یا مجلسی رو معمولا با گوشت چرخکرده یا تکه های مرغ و حتی گوشت ماهیچه و گردن درست میکنن
البته ساده و بدون گوشت هم میشه درست کرد
مواد لازم برای ۶ نفر:
- 1 ـ ماش 1 پیمانه
- 2 ـ برنج 3 پیمانه
- 3 ـ گوشت چرخکرده 500 گرم (من از سینه مرغ استفاده کردم)
- 4 ـ پیاز 1 عدد
- 5 ـ سبزی شوید خشک 3 قاشق غذا خوری و اگه شوید تازه خرد شده دارید 5 قاشق غذا خوری
- 6 ـ نمک وفلفل و زردچوبه و دارچین به میزان دلخواه
- 7ـ زعفران دم کرده 3 قاشق غذا خوری
- 8 ـ روغن مایع به مقدار لازم
- 9 ـ کشمش نصف پیمانه (اختیاری)
طرز تهیه ماش پلو با مرغ رولی :
ماش رو بشویید و با آب چند ساعت خیس کنید و بعد با مقداری آب بپزید طوری که لِه نشه و کنار بگذارید
1 عدد پیاز رو خرد کنید با مقداری روغن تفت بدید تا سبک بشه و گوشت چرخ کرده رو اضافه کنید و به تفت دادن ادامه بدید تا کمی سرخ بشن و نمک و فلفل و زرد چوبه و دارچین بزنید و از روی حرارت بردارید
در یک قابلمه آب رو جوش بیارید کمی نمک بریزید و برنج خیس خورده رو به آب جوش اضافه کنید و صبر کنید تا برنج بجوشه و نیم پخت بشه (از اینجا به بعد میتونید به 2 روش ماش پلو رو دم کنید )
1 ـ برنج رو آبکش کنید و در قابلمه مقداری نمک و روغن و زردچوبه بریزید و برای ته دیگ سیب زمینی های ورقه شده رو بچینید ته دیگ و لا به لا از برنج و شوید و ماش پخته و گوشت چرخ کرده بریزید و با مقداری آب و روغن برنج رو دم کنید. …یا
2 ـ 2 دقیقه قبل از آبکش کردن شوید و ماش پخته رو به برنج در حال جوش اضافه کنید و یه هم بزنید و بعد آبکش کنید و سیب زمینی برای ته دیگ بذارید و برنج مخلوط شده با شوید و ماش رو با کمی آب و روغن دم کنید و در آخر برای تزیین برنج ، مقداری از برنج دم کشیده رو بردارید با زعفرون دم کشیده مخلوط کنید و روی دیس پلو بدید و با مقداری کشمش تفت خورده (اگه دوست داشتین )تزیین کنید و سرو کنید
طرز تهیه مرغ رولی یا حلزونی
سینه مرغ رو بصورت نواری طولی برش بزنید و 1 عدد پیاز رو خرد کرده با مقداری نمک وفلفل و زعفرون به مرغ ها زده و 1 ساعت در یخچال بذارید تا مرغ ها مزه دار بشن ،بعد مرغ ها رو رول کنید و با یک خلال دندون فیکس کنید و داخل روغن سرخ کنید