دستور پخت و آموزش طرز تهیه مافین خرما و گردو خونگی:
مواد لازم:
- 1- خمیر مایه فوری، 6 گرم
- 2- شیر ولرم، 250 میلی لیتر (یک پیمانه)
- 3- شکر، 25 گرم
- 4- روغن مایع 110 میلی لیتر
- 5- وانیل، یک چهارم قاشق چایخوری
- 6- نمک، یک هشتم قاشق چایخوری
- 7- آرد، حدود 450 گرم
لایه میانی:
- 1- خرما: 250 گرم
- 2- گردو، 150 گرم ریز شده
- 3- دارچین، 1 قاشق چایخوری
- 4- زنجبیل، یک دوم قاشق چایخوری
مواد رومال نان:
- 1- زرده ی تخم مرغ، یک عدد
- 2- محلول زعفران، به مقدار لازم
- 3- کنجد، به مقدار لازم
طرز تهیه مافین گردو و خرما خونگی:
ابتدا خمیر مایه را با شیر ولرم و کمی شکر مخلوط کنید تا عمل بیاید. سپس بقیه شکر، روغن، وانیل و نمک را مخلوط کرده و خمیر مایه عمل آمده را اضافه کنید. آرد را کم کم اضافه کنید و حدود 3 تا 5 دقیقه ورز دهید تا خمیر صاف و یکدست شود و به دست نچسبد. روی خمیر را پوشانده و حدود نیم ساعت استراحت دهید تا خمیر ور بیاید. سپس خمیر را به صورت چانه های 30 تا 35 گرمی وزن کنید و کنار بگذارید. از مواد میانی داخل هر چانه نان قرار داده و چانه ها را داخل قالب مافین بگذارید.
روی آن ها مخلوط زرده ی تخم مرغ و زعفران مالیده و کنجد بپاشید. سپس در فر گرم شده با دمای 200 درجه سانتیگراد به مدت 20 دقیقه یا تا زمانی که روی آنها طلایی شود، قرار دهید.
طرز تهیه مواد میانی: هسته های خرما را جدا کرده پوست آنها را بکنید و روی حرارت بگذارید. با پشت قاشق کمی آنها را له کنید و با گردوی ریز خرد شده، دارچین و زنجبیل مخلوط کنید.