رسپی شیرینی شکر پاره ترکی :
لیوان استفاده شده، 200 میلی لیتر است (چهارپنجم پیمانه قنادی یا یک لیوان دسته دار استاندارد)
استکان استفاده شده 125 میلی لیتر است (نصف پیمانهی قنادی یا لیوان دسته دار)
مواد لازم:
- 150 گرم کره یا مارگارین
- نصف استکان روغن مایع
- نصف استکان فندق آسیاب شده و یا گردو (من نصف استکان داشتمشما اگر داشتید 1 استکان استفاده کنید. خوشمزه تر می شود)
- نصف استکان ایرمیک
- 1 استکان سرخالی پودر شکر
- 2 عدد تخم مرغ به اضافه یک زرده تخم مرغ برای روی شیرینی
- 3 تا 3 و نیم لیوان آرد (لطفا آرد را با کنترل اضافه کنید)
- 1 پاکت بکینگ پودر (10 گرمی)
- نصف قاشق چایخوری نمک
- برای شربت:
- 3 لیوان شکر
- 3 و نیم لیوان آب
طرز تهیه شیرینی شکر پاره :
ابتدا شربت را روی اجاق آماده کنید. بعد از به جوش آمدن 10 دقیقه دیگر با شعله کم بجوشانید و شعله را خاموش کنید. (قبل از خاموش کردن شعله چند قطره آب لیمو به آن اضافه کنید)
همه مواد خمیر را به غیر از آرد را داخل کاسه ای بریزید و سپس آرد را کم کم اضافه کنید و خمیر را جمع کنید. خمیر نرمی به دست می آید. فندق آسیاب شده را اضافه کنید و مخلوط کنید. از خمیر به شکل بیضی درآورید و در سینی که کاغذ روغنی انداختهاید بچینید.
روی قرابیه ها زرده تخم مرغ بمالید و روی آن با چنگال طرح بیاندازید. و در نهایت در فر از پیش گرم شده در 180 درجه سانتیگراد در حدی که روی شیرینی سرخ شود بپزید.
به محض اینکه شیرینی را از فر خارج کردید وقتی داغ است روی آن شربت خنک بریزید. (شیرینی داغ، شربت سرد) برای اینکه هر طرف شیرینی به شربت آغشته شود شیرینی ها را پشت و رو کنید و روی ظرف را پوشانده به مدت 1 تا 2 ساعت در یخچال بگذارید بماند. سپس سرو کنید. یک روز بماند خوشمزه تر هم می شود. نوش جان