
طرز تهیه باقلوا پسته ای :
مواد لازم:
- 100 گرم کره هم دمای محیط
- نصف استکان روغن مایع
- نصف استکان شیر
- یک عدد تخم مرغ
- دو قاشق غذاخوری سرکه
- یک چهارم قاشق چایخوری نمک
- دو قاشق غذاخوری ماست
- یک استکان آب
- 4 لیوان آرد
برای باز کردن خمیر:
- یک لیوان نشاسته
مواد شربت:
- دو ونیم لیوان شکر
- سه لیوان آب
- یک چهارم لیمو ترش
برای وسط باقلوا:
- 250گرم پودر پسته
- 50 گرم مغز پسته
- برای وسط لایه ها و روی باقلوا:
- 250گرم کره آب شده
طرز تهیه باقلوا پسته ای:
ابتدا داخل کاسه تمام مواد به غیر آرد را مخلوط می کنیم. آرد را کم کم اضافه می کنیم تا خمیر نرمی به دست آید . روی سطح آرد پاشی شده خمیر را خوب ورز می دهیم و به 24 چانه تقسیم می کنیم. هر چانه را با مقدار زیادی نشاسته به اندازه یک بشقاب کوچک باز می کنیم . با دستمال تمیزی روی خمیر ها را پوشانده و 40 دقیقه استراحت می دهیم.
سطح کار کمی نشاسته پاشیده و چند تا از خمیر ها را روی هم قرار می دهیم . ما بینشان باز نشاسته می پاشیم و به اندازه قالبمان باز می کنیم . وقتی تمام خمیر ها را به این ترتیب باز کردیم یکی یکی یوفکا ها را از هم جدا می کنیم . در قالبی که چرب کرده ایم قرار می دهیم و مابین یوفکا ها را با کره ی آب شده چرب می کنیم.
کناره های را هم که برش زدیم داخل لایه ها استفاده می کنیم وقتی نصف یوفکاها را داخل قالب قرار دهیم پودر پسته و مغز پسته خرد شده می پاشیم و دوباره لایه های بعدی را با چرب کردن روی هم قرار می دهیم و با چاقوی تیزی برش زده و کره ی باقی مانده را هم روی باقلوا می زنیم و در فری که روی 195 درجه گرم شده 10 دقیقه می پزیم سپس حرارت را روی 180 درجه گذاشته و 30 دقیقه با کنترل بپزید.
تزئین:
5 دقیقه بعد از خارج کردن از فر شربتی که کمی ولرم شده را روی باقلوا بریزد. بعد از سرد شدن با پودر پسته تزئین کنید.
برای شربت شکر و آب و لیمو را مخلوط کنید و 30 دقیقه با حرارت کم بجوشانید.
به جای پسته می توانید از گردوی خرد شده استفاده نمایید.
تا جایی که می توانید یوفکا ها را نازک باز کنید.
نوش جان