فواید مصرف پیاز
اگرچه همه سبزیجات برای سلامتی مهم هستند، انواع خاصی از آنها فواید منحصر به فردی دارند.
پیاز عضوی از جنس گیاهان گلدار آلیوم است که شامل سیر، موسیر، تره فرنگی و پیازچه نیز می شود.
این سبزیجات حاوی ویتامینها، مواد معدنی و ترکیبات گیاهی قوی هستند که نشان داده شدهاند به طرق مختلف سلامت را ارتقا میدهند.
خواص دارویی پیاز از زمان های قدیم، زمانی که از آن برای درمان بیماری هایی مانند سردرد، بیماری های قلبی و زخم های دهان استفاده می شد، شناخته شده است .
فواید مصرف پیاز : مواد مغذی
پیاز دارای مواد مغذی متراکم است، به این معنی که کالری کمی دارد اما سرشار از ویتامین ها و مواد معدنی است.
یک پیاز متوسط فقط 44 کالری دارد اما دوز قابل توجهی از ویتامین ها، مواد معدنی و فیبر را ارائه می دهد .
این سبزی به ویژه سرشار از ویتامین C است . یک ماده مغذی که در تنظیم سلامت ایمنی، تولید کلاژن، ترمیم بافت و جذب آهن نقش دارد.
ویتامین C همچنین به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی در بدن شما عمل می کند و از سلول های شما در برابر آسیب های ناشی از مولکول های ناپایدار به نام رادیکال های آزاد محافظت می کند .
پیاز همچنین سرشار از ویتامینهای B، از جمله فولات (B9) و پیریدوکسین (B6) است که نقش کلیدی در متابولیسم، تولید گلبولهای قرمز خون و عملکرد عصبی دارند .
در نهایت، آنها منبع خوبی از پتاسیم هستند، ماده معدنی که بسیاری از افراد در آن کمبود دارند.
در واقع، متوسط دریافت پتاسیم آمریکایی ها کمی بیش از نیمی از مقدار توصیه شده روزانه (DV) 4700 میلی گرم است .
عملکرد طبیعی سلولی، تعادل مایعات، انتقال عصبی، عملکرد کلیه و انقباض عضلانی همگی به پتاسیم نیاز دارند.
فواید مصرف پیاز : سلامت قلب
پیاز حاوی آنتی اکسیدان ها و ترکیباتی است که با التهاب مبارزه می کند، تری گلیسیرید را کاهش می دهد و سطح کلسترول را کاهش می دهد . همه اینها ممکن است خطر بیماری قلبی را کاهش دهد.
خواص ضد التهابی قوی آنها همچنین ممکن است به کاهش فشار خون بالا و محافظت در برابر لخته شدن خون کمک کند.
کوئرستین یک آنتی اکسیدان فلاونوئیدی است که در پیاز بسیار متمرکز است. از آنجایی که یک ضد التهاب قوی است، ممکن است به کاهش عوامل خطر بیماری قلبی مانند فشار خون بالا کمک کند.
مطالعه ای روی 70 فرد دارای اضافه وزن مبتلا به فشار خون بالا نشان داد که دوز 162 میلی گرم در روز عصاره پیاز غنی از کورستین به طور قابل توجهی فشار خون سیستولیک را 3 تا 6 میلی متر جیوه در مقایسه با دارونما کاهش می دهد .
پیاز همچنین سطح کلسترول را کاهش می دهد.
مطالعه ای روی 54 زن مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) نشان داد که مصرف مقادیر زیادی پیاز قرمز خام (40 تا 50 گرم در روز در صورت اضافه وزن و 50 تا 60 گرم در روز در صورت چاق) به مدت هشت هفته باعث کاهش کل و «بد» LDL می شود. کلسترول در مقایسه با گروه کنترل.
علاوه بر این، شواهد حاصل از مطالعات حیوانی نشان می دهد که مصرف پیاز ممکن است عوامل خطر بیماری قلبی را کاهش دهد . از جمله التهاب، سطوح بالای تری گلیسیرید و تشکیل لخته خون.
فواید مصرف پیاز : آنتی اکسیدان
آنتی اکسیدان ها ترکیباتی هستند که اکسیداسیون را مهار می کنند . فرآیندی که منجر به آسیب سلولی می شود و به بیماری هایی مانند سرطان، دیابت و بیماری های قلبی کمک می کند.
پیاز منبع عالی آنتی اکسیدان است. در واقع، آنها حاوی بیش از 25 نوع مختلف از آنتی اکسیدان های فلاونوئیدی هستند .
پیاز قرمز، به ویژه، حاوی آنتوسیانین است – رنگدانه های گیاهی خاصی از خانواده فلاونوئیدها که به پیاز قرمز رنگ عمیق می دهد.
مطالعات جمعیتی متعدد نشان داده است افرادی که غذاهای غنی از آنتوسیانین بیشتری مصرف می کنند، خطر ابتلا به بیماری قلبی را کاهش می دهند.
به عنوان مثال، مطالعهای روی 43880 مرد نشان داد که مصرف روزانه 613 میلیگرم آنتوسیانین به طور معمول با 14 درصد کاهش خطر حملات قلبی غیرکشنده مرتبط است.
به طور مشابه، مطالعه ای روی 93600 زن مشاهده کرد که کسانی که بیشترین مصرف غذاهای غنی از آنتوسیانین را داشتند، 32 درصد کمتر از زنانی که کمترین میزان مصرف را دریافت کردند، دچار حمله قلبی شدند.
علاوه بر این، آنتوسیانین ها در برابر انواع خاصی از سرطان و دیابت محافظت می کنند.
فواید مصرف پیاز : ترکیبات ضد سرطان
خوردن سبزیجات از جنس آلیوم مانند سیر و پیاز با کاهش خطر ابتلا به برخی سرطان ها از جمله معده و روده بزرگ مرتبط است.
بررسی 26 مطالعه نشان داد افرادی که بیشترین مقدار سبزیجات آلیوم را مصرف میکنند، 22 درصد کمتر از افرادی که کمترین مقدار را مصرف میکنند، به سرطان معده مبتلا میشوند .
علاوه بر این، مروری بر 16 مطالعه روی 13333 نفر نشان داد که شرکتکنندگانی که بیشترین مصرف پیاز را داشتند، 15 درصد کاهش خطر ابتلا به سرطان کولورکتال را در مقایسه با افرادی که کمترین میزان مصرف را داشتند، داشتند.
این خواص مبارزه با سرطان با ترکیبات گوگرد و آنتی اکسیدان های فلاونوئید موجود در سبزیجات آلیوم مرتبط است.
به عنوان مثال، پیاز آنیونین A را فراهم می کند، یک ترکیب حاوی گوگرد که نشان داده است در مطالعات لوله آزمایش، رشد تومور را کاهش داده و گسترش سرطان تخمدان و ریه را کند می کند.
پیاز همچنین حاوی فیستین و کورستین، آنتی اکسیدان های فلاونوئیدی است که ممکن است رشد تومور را مهار کند.
فواید مصرف پیاز : کنترل قند خون
خوردن پیاز ممکن است به کنترل قند خون کمک کند، که به ویژه برای افراد مبتلا به دیابت یا پیش دیابت مهم است.
مطالعه ای روی 42 فرد مبتلا به دیابت نوع 2 نشان داد که خوردن 3.5 اونس (100 گرم) پیاز قرمز تازه سطح قند خون ناشتا را پس از چهار ساعت حدود 40 میلی گرم در دسی لیتر کاهش می دهد .
علاوه بر این، مطالعات متعدد حیوانی نشان داده است که مصرف پیاز ممکن است برای کنترل قند خون مفید باشد.
یک مطالعه نشان داد که موشهای دیابتی که با غذای حاوی 5 درصد عصاره پیاز به مدت 28 روز تغذیه شدند، قند خون ناشتا را کاهش دادند و چربی بدنشان بهطور قابلتوجهی کمتر از گروه کنترل بود .
ترکیبات خاصی که در پیاز یافت می شوند، مانند ترکیبات کوئرستین و گوگرد، دارای اثرات ضد دیابتی هستند.
به عنوان مثال، نشان داده شده است که کورستین با سلول های روده کوچک، پانکراس، ماهیچه های اسکلتی، بافت چربی و کبد برای کنترل تنظیم قند خون کل بدن تعامل دارد.
افزایش تراکم استخوان
اگرچه لبنیات اعتبار زیادی برای تقویت سلامت استخوان دارند، بسیاری از مواد غذایی دیگر، از جمله پیاز، ممکن است به تقویت استخوانها کمک کنند.
مطالعه ای بر روی 24 زن میانسال و یائسه نشان داد کسانی که روزانه 3.4 اونس (100 میلی لیتر) آب پیاز به مدت هشت هفته مصرف می کردند، تراکم استخوان و فعالیت آنتی اکسیدانی آنها در مقایسه با گروه کنترل بهبود یافته بود.
مطالعه دیگری بر روی 507 زن یائسه و یائسه نشان داد که آنهایی که حداقل یک بار در روز پیاز میخورند، 5 درصد تراکم استخوان بیشتری نسبت به افرادی دارند که آن را یک بار در ماه یا کمتر میخورند .
علاوه بر این، این مطالعه نشان داد که زنان مسنتری که اغلب پیاز مصرف میکردند، در مقایسه با کسانی که هرگز پیاز را نخوردند، بیش از 20 درصد خطر شکستگی لگن را کاهش دادند .
اعتقاد بر این است که پیاز به کاهش استرس اکسیداتیو، افزایش سطح آنتی اکسیدان و کاهش تحلیل استخوان کمک می کند، که ممکن است از پوکی استخوان جلوگیری کند و تراکم استخوان را افزایش دهد .
خاصیت آنتی باکتریال
پیاز می تواند با باکتری های بالقوه خطرناکی مانند اشریشیا کلی (E. coli)، سودوموناس آئروژینوزا، استافیلوکوکوس اورئوس (S. aureus) و باسیلوس سرئوس مبارزه کند.
علاوه بر این، نشان داده شده است که عصاره پیاز از رشد Vibrio cholerae، یک باکتری که یک نگرانی عمده برای سلامت عمومی در جهان در حال توسعه است، جلوگیری می کند.
به نظر می رسد کوئرستین استخراج شده از پیاز یک راه قوی برای مبارزه با باکتری ها باشد.
یک مطالعه لوله آزمایشی نشان داد که کورستین استخراج شده از پوست پیاز زرد با موفقیت از رشد هلیکوباکتر پیلوری (H. پیلوری) و استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین (MRSA) جلوگیری کرد.
هلیکوباکتر پیلوری یک باکتری مرتبط با زخم معده و برخی سرطان های گوارشی است، در حالی که MRSA یک باکتری مقاوم به آنتی بیوتیک است که باعث عفونت در قسمت های مختلف بدن می شود .
مطالعه دیگری در لوله آزمایش نشان داد که کورستین به دیواره های سلولی و غشای E. coli و S. aureus آسیب می رساند .
سلامت گوارش
پیاز منبعی غنی از فیبر و پری بیوتیک است که برای سلامت مطلوب روده ضروری است.
پری بیوتیک ها انواع غیرقابل هضم فیبر هستند که توسط باکتری های مفید روده تجزیه می شوند.
باکتری های روده از پری بیوتیک ها تغذیه می کنند و اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه از جمله استات، پروپیونات و بوتیرات ایجاد می کنند.
تحقیقات نشان داده است که این اسیدهای چرب با زنجیره کوتاه سلامت روده را تقویت میکنند، ایمنی را تقویت میکنند، التهاب را کاهش میدهند و هضم را تقویت میکنند.
علاوه بر این، مصرف غذاهای غنی از پری بیوتیک ها به افزایش پروبیوتیک ها مانند لاکتوباسیلوس و سویه های بیفیدوباکتریا کمک می کند که برای سلامت دستگاه گوارش مفید است.
یک رژیم غذایی غنی از پری بیوتیک ها ممکن است به بهبود جذب مواد معدنی مهم مانند کلسیم کمک کند، که ممکن است سلامت استخوان ها را بهبود بخشد .
پیاز به ویژه سرشار از پری بیوتیکهای اینولین و فروکتولیگوساکارید است. اینها به افزایش تعداد باکتری های دوست در روده شما و بهبود عملکرد سیستم ایمنی کمک می کنند .
آسان برای افزودن به رژیم غذایی
پیاز یک عنصر اصلی در آشپزخانه های سراسر جهان است.
آنها به غذاهای خوش طعم می دهند و می توان از آنها به صورت خام یا پخته لذت برد.
ناگفته نماند، آنها می توانند مصرف فیبر، ویتامین ها و مواد معدنی شما را افزایش دهند.
در اینجا چند نکته برای اضافه کردن پیاز به رژیم غذایی شما وجود دارد:
- از پیاز خام برای اضافه کردن طعمی به دستور غذای گواکاموله خود استفاده کنید.
- پیاز کاراملی شده را به غذاهای پخته شده اضافه کنید.
- برای یک غذای جانبی سالم، پیاز پخته شده را با سبزیجات دیگر ترکیب کنید.
- سعی کنید پیاز پخته را به غذاهای تخم مرغی مانند املت، فریتاتا یا کیچ اضافه کنید.
- گوشت، مرغ یا توفو را با پیاز تفت داده شده روی آن قرار دهید.
- پیاز قرمز نازک خرد شده را به سالاد مورد علاقه خود اضافه کنید.
- با نخود، پیاز خرد شده و فلفل قرمز یک سالاد پر فیبر درست کنید.
- از پیاز و سیر به عنوان پایه ی سوپ استفاده کنید.
- تاکو، فاهیتاس و سایر غذاهای مکزیکی با پیاز خام خرد شده.
- یک سالسا خانگی با پیاز، گوجه فرنگی و گشنیز تازه درست کنید.
- یک سوپ پیاز و سبزیجات مقوی آماده کنید.
- برای افزایش طعم، پیاز را به دستور العمل های چیلی اضافه کنید.
- پیاز خام را با گیاهان تازه، سرکه و روغن زیتون مخلوط کنید تا یک سس سالاد خانگی خوشمزه تهیه کنید.
ترجمه شده توسط سایت دریای شرق از سایت www.healthline.com
کپی بدون ذکر نام و لینک سایت دریای شرق ممنوع است !