فواید مصرف بلوبری
بلوبری شیرین، مغذی و بسیار محبوب است.
اغلب به عنوان یک غذای فوق العاده شناخته می شوند، کالری کمی دارند و برای شما فوق العاده مفید هستند.
آنها به قدری خوشمزه و راحت هستند که بسیاری از مردم آنها را میوه مورد علاقه خود می دانند.
بلوبری کم کالری اما سرشار از مواد مغذی
بلوبری یکی از مغذی ترین انواع توت ها است. یک پیمانه (148 گرم) بلوبری حاوی :
- فیبر: 4 گرم
- ویتامین C: 24 درصد از RDI
- ویتامین K: 36 درصد از RDI
- منگنز: 25 درصد از RDI
- مقادیر کمی از مواد مغذی مختلف دیگر
آنها همچنین حدود 85 درصد آب هستند و یک فنجان کامل فقط 84 کالری با 15 گرم کربوهیدرات دارد.
این باعث می شود آنها منبعی عالی از چندین ماده مغذی مهم باشند.
پادشاه غذاهای آنتی اکسیدان
آنتی اکسیدان ها از بدن شما در برابر رادیکال های آزاد محافظت می کنند، که مولکول های ناپایداری هستند که می توانند به سلول های شما آسیب برسانند و به پیری و بیماری هایی مانند سرطان کمک کنند .
اعتقاد بر این است که بلوبری دارای یکی از بالاترین سطوح آنتی اکسیدانی در بین تمام میوه ها و سبزیجات رایج است.
ترکیبات اصلی آنتی اکسیدانی موجود در بلوبری متعلق به خانواده ای از آنتی اکسیدان های پلی فنول به نام فلاونوئیدها است.
به طور خاص یک گروه از فلاونوئیدها – آنتوسیانین ها – مسئول بسیاری از اثرات مفید سلامتی این توت ها هستند .
نشان داده شده است که بلوبری به طور مستقیم سطح آنتی اکسیدان را در بدن شما افزایش می دهد .
محافظت در برابر پیری و سرطان
آسیب اکسیداتیو DNA بخشی اجتناب ناپذیر از زندگی روزمره است. گفته می شود که ده ها هزار بار در روز در هر سلول بدن شما رخ می دهد.
آسیب DNA بخشی از دلیل پیری ماست. همچنین نقش مهمی در ایجاد بیماری هایی مانند سرطان ایفا می کند.
از آنجایی که بلوبری سرشار از آنتی اکسیدان است، می تواند برخی از رادیکال های آزاد را که به DNA شما آسیب می زند خنثی کند.
در یک مطالعه، 168 نفر روزانه 1 لیتر آب بلوبری و سیب مخلوط می نوشیدند. پس از چهار هفته، آسیب DNA اکسیداتیو ناشی از رادیکالهای آزاد 20 درصد کاهش یافت.
این یافته ها با مطالعات کوچکتری که از بلوبری تازه یا پودر شده استفاده می کنند، همخوانی دارد.
محافت از کلسترول خون
آسیب اکسیداتیو به سلول ها و DNA شما محدود نمی شود.
همچنین زمانی که کلسترول LDL “بد” شما اکسید شود مشکل ساز است.
در واقع، اکسیداسیون کلسترول LDL “بد” گامی مهم در روند بیماری قلبی است.
آنتی اکسیدان های موجود در بلوبری به شدت با کاهش سطح LDL اکسید شده مرتبط هستند. این باعث می شود بلوبری برای قلب شما بسیار مفید باشد .
یک وعده روزانه 2 اونس (50 گرم) بلوبری اکسیداسیون LDL را در طی هشت هفته در افراد چاق که چاق بودند تا 27 درصد کاهش داد.
مطالعه دیگری نشان داد که خوردن 2.5 اونس (75 گرم) بلوبری همراه با وعده غذایی اصلی به طور قابل توجهی اکسیداسیون کلسترول LDL “بد” را کاهش می دهد.
فواید مصرف بلوبری: کاهش فشار خون
به نظر می رسد بلوبری فواید قابل توجهی برای افراد مبتلا به فشار خون بالا دارد که عامل خطر اصلی بیماری قلبی است.
در یک مطالعه هشت هفته ای، افراد چاق که در معرض خطر بالای بیماری قلبی بودند، پس از مصرف 50 گرم بلوبری در روز، 4 تا 6 درصد کاهش فشار خون را مشاهده کردند .
مطالعات دیگر اثرات مشابهی را مشاهده کرده اند – به ویژه برای زنان یائسه.
فواید مصرف بلوبری: پیشگیری از بیماری قلبی
در حالی که خوردن بلوبری ممکن است فشار خون و کلسترول LDL اکسید شده را کاهش دهد، مهم است که به خاطر داشته باشید که اینها عوامل خطر هستند – نه بیماری های واقعی.
دانستن اینکه آیا زغال اخته به جلوگیری از نقاط پایانی سخت مانند حملات قلبی، که علت اصلی مرگ و میر در جهان هستند، کمک می کند یا نه، بسیار آموزنده خواهد بود.
یک مطالعه بر روی 93600 پرستار نشان داد کسانی که بیشترین میزان مصرف آنتوسیانین – آنتی اکسیدان های اصلی در زغال اخته را داشتند – در مقایسه با کسانی که کمترین میزان مصرف را داشتند، 32 درصد کمتر در معرض خطر حملات قلبی بودند.
از آنجایی که این یک مطالعه مشاهده ای بود، نمی تواند ثابت کند که آنتوسیانین ها به تنهایی باعث کاهش خطر می شوند.
قبل از هر ادعایی به مطالعات بیشتری نیاز است.
فواید مصرف بلوبری: حفظ عملکرد مغز و بهبود حافظه
استرس اکسیداتیو می تواند روند پیری مغز شما را تسریع کند و بر عملکرد مغز تأثیر منفی بگذارد.
طبق مطالعات حیوانی، آنتی اکسیدان های موجود در بلوبری ممکن است بر مناطقی از مغز که برای هوش ضروری هستند تأثیر بگذارد .
مطالعات انسانی نیز نتایج امیدوارکننده ای به همراه داشته است.
در یکی از این مطالعات، 9 فرد مسن با اختلال شناختی خفیف هر روز آب بلوبری مصرف می کردند. پس از 12 هفته، آنها بهبودهایی را در چندین نشانگر عملکرد مغز تجربه کردند .
یک مطالعه شش ساله روی بیش از 16000 فرد مسن نشان داد که بلوبری و توت فرنگی با تأخیر در پیری ذهنی تا 2.5 سال مرتبط هستند.
فواید مصرف بلوبری: اثرات ضد دیابت
بلوبری در مقایسه با سایر میوه ها مقادیر متوسطی از قند را تامین می کند.
یک فنجان (148 گرم) حاوی 15 گرم شکر است که معادل یک سیب کوچک یا پرتقال بزرگ است .
با این حال، به نظر می رسد که ترکیبات زیست فعال موجود در بلوبری در مورد کنترل قند خون بر هر گونه تأثیر منفی قند برتری دارد.
تحقیقات نشان می دهد که آنتوسیانین های موجود در بلوبری اثرات مفیدی بر حساسیت به انسولین و متابولیسم گلوکز دارند. این اثرات ضد دیابت با آب و عصاره بلوبری رخ می دهد .
در یک مطالعه بر روی 32 فرد چاق با مقاومت به انسولین، روزانه دو عدد اسموتی بلوبری باعث بهبودهای عمده در حساسیت به انسولین شد .
بهبود حساسیت به انسولین باید خطر ابتلا به سندرم متابولیک و دیابت نوع 2 را که در حال حاضر دو مورد از بزرگترین مشکلات سلامتی در جهان هستند، کاهش دهد.
مبارزه با عفونت های دستگاه ادراری
عفونت های دستگاه ادراری (UTIs) یک مشکل رایج برای زنان است.
به طور گسترده ای شناخته شده است که آب بلوبری می تواند به جلوگیری از این نوع عفونت ها کمک کند.
این مواد ضد چسب نامیده می شوند و به جلوگیری از اتصال باکتری هایی مانند E. coli به دیواره مثانه کمک می کنند.
کاهش آسیب عضلانی پس از ورزش شدید
ورزش شدید می تواند منجر به درد عضلانی و خستگی شود.
این تا حدی ناشی از التهاب موضعی و استرس اکسیداتیو در بافت عضلانی شماست .
مکملهای بلوبری ممکن است آسیبهایی را که در سطح مولکولی ایجاد میشود کاهش داده و درد را به حداقل برساند و عملکرد عضلانی را کاهش دهد.
در یک مطالعه کوچک روی 10 ورزشکار زن، زغال اخته باعث تسریع ریکاوری عضلات بعد از تمرینات شدید پا شد .
ترجمه شده توسط سایت دریای شرق از سایت www.healthline.com
کپی بدون ذکر نام و لینک سایت دریای شرق ممنوع است !