فواید مصرف طالبی
طالبی ممکن است به اندازه سایر میوه ها مورد احترام نباشد.
این طالبی خوشمزه، اگرچه ظاهری عجیب و غریب دارد، مملو از مواد مغذی است. اگر هر بار که به بخش محصولات خواربارفروشی خود میروید به این فکر نمیکنید که طالبی را بردارید، ادامه مطلب را بخوانید تا بدانید چرا باید دوباره فکر کنید.
افزودن میوه از هر نوع به رژیم غذایی مفید است. طالبی انتخاب خوبی است.
فواید مصرف طالبی : بتاکاروتن
طالبی بتاکاروتن بیشتری نسبت به موارد زیر دارد:
- زردآلو
- گریپ فروت
- پرتقال ها
- هلو
- نارنگی ها
- شلیل
- انبه
خربزه هایی با گوشت نارنجی مانند طالبی دارای همان مقدار بتاکاروتن هویج هستند.
بتاکاروتن نوعی کاروتنوئید است. کاروتنوئیدها رنگدانه هایی هستند که به میوه ها و سبزیجات رنگ روشن می دهند. پس از خوردن، بتاکاروتن یا به ویتامین A تبدیل می شود یا به عنوان یک آنتی اکسیدان قوی عمل می کند تا به مبارزه با رادیکال های آزاد که به سلول های بدن شما حمله می کنند، کمک کند.
ویتامین A برای موارد زیر مهم است:
- سلامت چشم
- گلبول های قرمز سالم
- یک سیستم ایمنی سالم
فواید مصرف طالبی: ویتامین C
1 فنجان طالبی حاوی بیش از 100 درصد مقدار توصیه شده روزانه ویتامین C است. ویتامین C در تولید موارد زیر نقش دارد:
- رگ های خونی
- غضروف
- ماهیچه
- کلاژن در استخوان ها
تحقیقات بیشتری در مورد ویتامین C برای اثبات اثربخشی آن در برابر بیماری هایی مانند:
- آسم
- سرطان
- دیابت
با این حال، خوردن غذاهای غنی از ویتامین C ممکن است به کاهش مدت زمان علائم شما در دفعه بعد که دچار سرماخوردگی می شوید کمک کند.
بررسی منبع معتبر کتابخانه کاکرین نشان داد که ویتامین C طول سرماخوردگی را در بزرگسالان تا 8 درصد کاهش می دهد. در کودکان، مدت زمان سرماخوردگی 14 درصد کاهش یافت.
فواید مصرف طالبی: فولات
فولات به عنوان ویتامین B-9 نیز شناخته می شود. فولات اصطلاحی است که وقتی به طور طبیعی در غذاها وجود دارد استفاده می شود. اسید فولیک اصطلاحی است که برای مکمل ها و غذاهای غنی شده استفاده می شود.
فولات برای جلوگیری از نقایص مادرزادی لوله عصبی مانند اسپاینال بیفیدا شناخته شده است.
همچنین ممکن است:
- خطر ابتلا به برخی سرطان ها را کاهش دهد
- از دست دادن حافظه به دلیل افزایش سن را برطرف می کند، اگرچه تحقیقات بیشتری لازم است
وقتی صحبت از سرطان به میان می آید، فولات ممکن است یک شمشیر دو لبه باشد.
بر اساس مطالعات روی این ویتامین که در مجله آمریکایی تغذیه بالینی منتشر شده است، فولات ممکن است در سرطان های اولیه و در افرادی که کمبود فولات دارند محافظت کند. با این حال، ویتامین B-9 در دوزهای بالا، مانند مصرف بیش از حد مکمل، ممکن است سرطان های مرحله بعدی را تحریک یا بدتر کند.
طبق گفته کلینیک مایو، زنان باردار و زنان در سنین باروری باید روزانه 400 تا 600 میکروگرم فولات مصرف کنند.
مردان بالای 13 سال باید 400 میکروگرم مصرف کنند. دو فنجان طالبی۷۴ میکروگرم فولات یا حدود ۱۹ درصد ارزش روزانه دارد.
آب
مانند بسیاری از میوهها، طالبی نیز تقریباً 90 درصد آب بالایی دارد. خوردن طالبی به شما کمک می کند در طول روز هیدراته بمانید که برای سلامت قلب مهم است.
وقتی هیدراته هستید، قلب شما برای پمپاژ خون نیازی به کار سختی ندارد. هیدراتاسیون خوب سبب موارد زیر می شود:
- گوارش
- کلیه های سالم
- فشار خون سالم
کم آبی خفیف ممکن است باعث موارد زیر شود:
- سرگیجه
- سردرد
- ادرار کمتر
- پوست خشک
- دهان خشک
- یبوست
موارد شدید ممکن است جدی باشد و منجر به موارد زیر شود:
- ضربان قلب سریع
- گیجی
- فشار خون پایین
- پوست چروکیده
- بی هوشی
کم آبی بدن نیز یک عامل خطر برای ایجاد سنگ کلیه است.
آب ساده بهترین گزینه برای هیدراته ماندن است. خوردن میوه های غنی از آب مانند طالبی نیز می تواند کمک کننده باشد.
فیبر
فواید فیبر برای سلامتی فراتر از جلوگیری از یبوست است. یک رژیم غذایی با فیبر بالا ممکن است:
- خطر ابتلا به بیماری قلبی و دیابت را کاهش دهد
- با ایجاد احساس سیری طولانی تر به کاهش وزن کمک می کند
پتاسیم
یک تکه طالبی با اندازه متوسط، 4 درصد منبع مطمئن از ارزش روزانه پتاسیم شما را تامین می کند. پتاسیم یک ماده معدنی الکترولیت ضروری است.
به گفته انجمن قلب آمریکا، پتاسیم به حفظ تعادل آب مناسب بین سلول ها و مایعات بدن کمک می کند.
پتاسیم همچنین برای سلامت اعصاب و انقباض مناسب عضلات حیاتی است. خوردن یک میان وعده غنی از پتاسیم مانند طالبی بعد از ورزش به جبران الکترولیت های تخلیه شده کمک می کند.
سایر ویتامین ها و مواد معدنی
یک فنجان طالبی حاوی 1.5 گرم پروتئین است. همچنین دارای مقادیر کمی از بسیاری از ویتامین ها و مواد معدنی دیگر است، از جمله:
- ویتامین K
- نیاسین
- کولین
- کلسیم
- منیزیم
- فسفر
- فلز روی
- فلز مس
- منگنز
- سلنیوم
این فواید سالم، طالبی را به یک انتخاب میوه ای کامل و مغذی تبدیل می کند.
نحوه انتخاب طالبی
طالبی ها در تمام طول سال در دسترس هستند، اما در طول تابستان که تازه ترین و شیرین ترین آن است می درخشد.
هنگام انتخاب یک طالبی رسیده، به دنبال طالبی باشید که متقارن باشد و کمی سنگین باشد. رنگ باید کرمی، زرد مایل به نارنجی روشن و کم سبز باشد. طالبی رسیده باید بوی شیرین و کمی مشک دار داشته باشد.
برای تازه ترین طعم، طالبی را ظرف 3 روز پس از خرید استفاده کنید.
ترجمه شده توسط سایت دریای شرق از سایت www.healthline.com
کپی بدون ذکر نام و لینک سایت دریای شرق ممنوع است !