نحوه درست کردن کمپوست
هنگامی که زباله های ارگانیک را از باغ برداشت، اصلاح یا پاک می کنیم، مواد مغذی را که از سیستم خاک بیرون کشیده شده اند حذف می کنیم. اگر ما به طور مداوم از خاک مصرف کنیم و چیزی را به شکل مواد مغذی پس ندهیم، در نهایت با خاک های کمبود در سطح درشت مغذی ها و ریز مغذی ها مواجه می شویم.
اینجاست که کمپوست وارد می شود. برخی افراد ممکن است به اشتباه فکر کنند که کمپوست بدبو، مشکل یا کار بسیار زیادی است، اما وقتی به درستی انجام شود، کمپوست سازی ساده و سرراست است. در واقع، وقتی میدانید چگونه کمپوست درست کنید، یکی از نشانههای کارکرد توده کمپوست شما به این معنی است که هیچ بوی عجیبی وجود نخواهد داشت.کمپوست مجموعه ای از مواد آلی است که در فرآیند تجزیه به مواد مغذی زیستی قابل دسترس برای گیاهان هستند. هنگامی که فرآیند به پایان رسید، مواد آلی برای افزایش مواد مغذی به خاک اضافه خواهید کرد. می توانید کمپوست خود را به باغ سبزی خانه خود و همچنین میوه هایی که در داخل خانه می کارید اضافه کنید.
کمپوست چیست؟
کمپوست ترکیبی از لایه بندی زباله های آشپزخانه و ضایعات حیاط و گیاهان برای ایجاد یک اصلاح طبیعی برای افزودن به خاک باغ شما است. وقتی کمپوست کامل شد، سرشار از مواد آلی است که برای خاک مفید است. کمپوست ترکیبی از مواد آلی تجزیهشده و همچنین میکروارگانیسمهای مفید است، و برای سلامت گیاهان ما بسیار مفید است.
چقدر طول می کشد تا کمپوست درست شود؟
تجزیه مواد گیاهی و غذایی برای تولید کمپوست زمان می برد. روشهای مختلفی برای تهیه کمپوست در خانه وجود دارد، اما اصلیترین آنها گرم یا سرد هستند. اساساً برای کمپوستسازی داغ به دمای توده داخلی ۱۲۰ تا ۱۷۰ فارنهایت نیاز است. با استفاده از این روش، می توانید در عرض 10 تا 12 هفته کمپوست داشته باشید. روش داغ نیازمند مشارکت بیشتر و چرخاندن مکرر توده کمپوست است. اگر ترجیح می دهید به طبیعت اجازه دهید کار خود را انجام دهد و رویکردی آرام تر داشته باشید، کمپوست سرد گزینه دیگری است.کمپوستسازی سرد روشی کندتر است، شما ظرف مدت 6 تا 12 ماه کمپوست را به پایان میرسانید، با این حال، این روش سادهتر است و دمای داخلی فقط باید 90 فارنهایت باشد.
نحوه درست کردن کمپوست
کدام غذاها می توانند وارد کمپوست شوند؟
انواع غذاها می توانند وارد توده کمپوست شما شوند، از سبزیجات فاسد گرفته تا پوسته تخم مرغ و تفاله قهوه. برای ایجاد یک توده کمپوست موفق، باید ترکیبی از موادی داشته باشید که کربن و نیتروژن و همچنین آب و هوا را برای کمک به تجزیه فراهم کنند. سبز ها مواد گیاهی تازه ای مانند بریده های علف و ضایعات تازه آشپزخانه مانند پوست موز و سیب زمینی، پوست پیاز، تفاله قهوه، پوسته تخم مرغ و کیسه های چای هستند. سبزی ها منابع نیتروژن محسوب می شوند. قهوه ای ها معمولاً مواد گیاهی خشک شده یا مرده هستند که منبع کربن هستند.
موارد دیگری که می توانند به توده کمپوست بروند عبارتند از:
- برگ های خشک
- پیرایش علف و گیاه
- تکه های چوب، مانند شاخه ها
- کاغذ خرد شده، از جمله جعبه غلات، مقوا، روزنامه و غیره.
- خاک اره (اما فقط اگر از چوب تصفیه نشده باشد)
چه غذاهایی نمی توانند وارد کمپوست شوند؟
برخی از مواد غذایی بهتر است از سطل کمپوست خارج شوند. بیشتر مواد آلی در واقع قابل کمپوست هستند، اما چند ماده وجود دارد که نباید به توده کمپوست خود اضافه کنید، اینها چیزهایی هستند که ممکن است حیوانات را جذب کنند یا در واقع تأثیر منفی بر تجزیه توده بگذارند. این شامل:
- گوشت
- محصولات لبنی
- روغن و گریس
موارد دیگری که باید از قرار دادن آنها در توده کمپوست خودداری کنید:
- مواد گیاهی بیمار
- علف های هرز، مانند علف برمودا یا هر علف هرزی که می تواند دوباره بذر کند.
- خرده چوب یا خاک اره از چوب تحت فشار
- مدفوع سگ یا گربه
نکته: اگر گیاهان مبتلا به حشرات یا بیماری دارید، آنها را کمپوست نکنید، در عوض آنها را بسوزانید.محدود کردن تعداد علف های هرز در کمپوست از گسترش علف های هرز در سال های بعد جلوگیری می کند.
نحوه درست کردن کمپوست در خانه
انبوه کمپوست خود را با ساختن لایههایی از رنگهای قهوهای و سپس سبزها و تکرار این فرآیند تا زمانی که از تمام چیزی که دارید استفاده کنید، بسازید. این کار را با قرار دادن لایهای از مواد قهوهای مانند برگهای خشک، کاغذ خرد شده، مقوا، روزنامه، گرد و غبار اره یا شاخههای شکسته انجام خواهید داد. سپس، یک لایه “سبز” مانند ضایعات سبزیجات و میوه، علف و تفاله قهوه اضافه میکنید، سپس لایهبندی را ادامه میدهید.
توده کمپوست خود را آبیاری کنید
هنگامی که شمع لایه ای خود را ساختید، آن را آبیاری کنید. آبیاری توده شما برای تجزیه مواد آلی مهم است، بنابراین می توان آنها را به کمپوست تبدیل کرد. اما شما همچنین نباید بیش از حد آب دهید زیرا این امر می تواند میکروارگانیسم ها و حشرات را مختل کند یا آنها را بکشد.
کمپوست خود را مرتباً بچرخانید
چرخاندن کمپوست شما می تواند یک تلاش هفتگی باشد. اما بسته به انبوه و علایق شما، ممکن است بخواهید یا نیاز داشته باشید که آن را بیشتر بچرخانید.هر بار که کمپوست خود را میچرخانید، مطمئن شوید که واقعاً تودهها را مختل میکنید و مواد را از پایین به بالا میآورید. می توانید با استفاده از ابزارهای مختلف باغبانی مانند چنگال حفاری یا بیل، کمپوست را برگردانید.
دما را بررسی کنید.
بررسی اینکه آیا شمع به دمای لازم برای شکستن رسیده است یا خیر، مهم است. می توانید با دستان خود بررسی کنید.هنگامی که دست برهنه خود را در مرکز شمع بچسبانید، باید احساس گرما کنید.
بررسی کنید که آیا حشرات در توده وجود دارد یا خیر
کمپوست سالم مملو از زندگی، کرمها و حشرات است. نشانه دیگر این است که نباید بوی گندیده وجود داشته باشد.فقدان بو یا بوی اولیه مهم است زیرا نشان میدهد که تجزیه در حال انجام است و پوسیده نیست.
چگونه بفهمیم کی آماده است؟
زمانی که شکننده و قهوهای است و بوی خاکی دارد. سپس، شما آماده استفاده از آن در باغ خود هستید.
نحوه درست کردن کمپوست
ترجمه شده توسط سایت دریای شرق از سایت rd
کپی بدون ذکر نام و لینک سایت دریای شرق ممنوع است !