شیر برنج بدون شکر:
طرز تهیه شیر برنج بدون شکر :
خوب شیر برنج فقط به ایرانیها تعلق نداره و تقریبا تو همهجای دنیا به روشهای نسبتا مشابهی پخت میشه… بهتره بدونین تو خیلی از جاهای دنیا شیربرنج بدون شکر پخته میشه و برای شیرین کردنش از موادی مثل شیره، عسل، مربا و مارمالاد یا سسهای میوهای استفاده میشه!
خوب میدونم همه استاد شیر برنج با عطر هل و گلاب ایرانی هستین اما این مدلش هم میتونه عالی باشه و ازش لذت ببرین مخصوصا اینکه به این روش شکر کمتری استفاده میکنین!
علاوه بر اون میتونه روش جالبتری از سرو شیربرنج به عنوان دسر یا میان وعده باشه؛ کاسههای کوچک شیر برنج در کنار چیزهایی که برای ریختن روی اون انتخاب میکنین تا در کنارش سرو شه!
تصور کنین مهمونا و بچههاتون بتونن هر طعمی که دوست دارن رو برای خودشون درست کنن! عالیه مگه نه؟
خوب من شیربرنج وانیلی درست کردم که سس سیب و دارچین، موز خرد شده با عسل و شیره انگور و گردو روش ریختم! طعم مورد علاقه شما چیه؟ شاید ارده و شیره خرما با یه کم دارچین؟.
مواد لازم :
- شیر ۱ تا ۱/۵ لیتر
- برنج نیم دانه ۱/۲ پیمانه
- نمک ۱ پینچ
- کره یا خامه حدود ۲ قاشق سوپخوری
- وانیل ۱/۴ قاشق چایخوری یا چوب دارچین ۱ تکه
- عسل یا شیره خرما و انگور و … مقداری برای سرو
- گردوی خرد شده مقداری برای سرو (به دلخواه)
- سس سیب طبق دستور مقداری برای سرو (به دلخواه)
- میوه تازه به دلخواه
طرز تهیه شیر برنج بدون شکر:
برنج را از حداقل دو ساعت قبل با آب بخیسانید و سپس آب روی برنج را خالی کنید و به همراه شیر و در صورت استفاده از چوب دارچین، داخل قابلمه روی حرارت ملایم قرار دهید و مرتب هم بزنید تا برنج کاملا باز شود. نمک را اضافه کنید اجازه دهید شیربرنج جا بیفتد.
کره یا خامه و وانیل را اضافه کنید و هم بزنید تا یکدست شوند.
به هنگام سرو مقداری عسل و گردوی خرد شده بپاشید یا از سس سیب که دستورش رو تو ادامه مینویسم استفاده کنید.
سس سیب و دارچین:
۲ تا ۳ عدد سیب زرد را پوست بگیرید و به صورت ورقههای نازک یا مکعبهای ریز خرد کنید و داخل قابلمهای مناسب بریزید و ۱/۲ قاشق چایخوری دارچین روی آن بپاشید و درب قابلمه را بگذارید و روی حرارت کم قرار دهید تا سیبها آب بیاندازد. در طی این مدت گاهی سیبها را زیر و رو رو کنید تا به صورت یکنواخت سیبها نرم و پخته شوند و آب آن غلیظ و سس مانند شوند (حدود ۱۰ دقیقه). در صورت تمایل میتوانید سیبها را له کنید و با افزودن مقداری شکر، عسل یا شیره دلخواه مقدار شیرینی سس را تعدیل کنید و پس از مخلوط شدن مواد شیرین کننده با سس سیب آن را از روی حرارت بردارید.