طرز تهیه بابا غنوج:
طرز تهیه بابا غنوج :
امروز با هم “بابا غَنوج” درست کنیم؟
خوب بابا غنوج که به خاطر تلفظ انگلیسییش به بابا گانوش هم معروف شده، یه پیش غذای عربی با اصالت لبنانی هست، ترکیبی از بادمجان و ارده، گاها کمی ماست و سبزیجات که با سیر و آبلیموترش به خوبی مزهدار شده و در کنار نان سرو میشه… من که شخصا به چشم یه وعده غذای کامل بهش نگاه میکنم!
البته اگه ماست بهش اضافه کنید اسمش میشه مُتَبل!
بادمجانها رو میتونین کبابی کنید روی آتش مستقیم، یا اینکه درون فر داغ با حرارت ۲۰۰ درجه سانتیگراد بپزید تا نرم شن. من طرفدار عطر دودی بادمجونام برای همین از بادمجان کبابی استفاده میکنم.
اگه ارده دم دستتون نیست، اما کنجد دور و برتون پیدا میشه، کنجد رو بریزین تو آسیاب برقی و تا حد ممکن پودرش کنید و به جای ارده استفاده کنید!
به جای روغن زیتون هم میتونین از روغن کنجد یا هر روغنی که برای سالاد استفاده میشه کمک بگیرین!
مواد لازم:
- بادمجان کبابی ۱ کیلو
- سیر له شده یک قاشق چایخوری
- آبلیموترش تازه ۱/۴ پیمانه یا بیشتر طبق ذایقه
- ارده یا کنجد آسیاب شده ۱/۳ پیمانه
- روغن زیتون ۱/۴ پیمانه
- ماست ۱/۲ پیمانه (به دلخواه)
- جعفری و گشنیز خرد شده ۴ قاشق سوپخوری (به دلخواه)
- نعناع خرد شده ۲ تا ۳ قاشق سوپخوری (به دلخواه)
- نمک و فلفل به مقدار لازم
طرز تهیه بابا غنوج :
بادمجانها را بعد از کبابی کردن داخل کیسه نایلونی یا ظرف دربدار قرار دهید تا خنک شوند و سپس پوست بگیرید.
بادمجانهای تمیز شده را خرد کنید و سپس با گوشتکوب بکوبید یا درون غذاساز پوره کنید.
سیر، آبلیموترش، ارده ، روغن زیتون و مقداری نمک و فلفل را به پوره بادمجان اضافه و خوب مخلوط کنید. میزان ترشی را طبق ذایقه خود تنظیم کنید.
در صورت تمایل مقداری سبزیجات خرد شده و ماست به مخلوط اضافه کنید و به همراه نان سرو کنید.
نوش جان