طرز تهیه پیده بادمجان :
طرز تهیه پیده بادمجان :
پیده غذای محبوب ترکيهاست و یه جورایی پیتزا به روش ترکیهایه!
داخل خمیر رو با هر چیزی میشه پر کرد، گوشت و پنیر و سبزیجات و تخم مرغ، اینجا یه مدل گیاهیاش رو داریم!
این روش پخت نان های قایقی شکل با مخلفات تا ارمنستان و ترکمنستان هم ادامه داره…
روش تهیه خمیر پیده :
- آرد ۴۰۰ گرم
- نمک ۱ قاشق چایخوری
- مایه خمیر ۱ قاشق چایخوری
- شکر ۱ قاشق چایخوری
- روغن زیتون یا روغن مایع ۲ قاشق سوپخوری
- آب ولرم ۳۵۰ میلیلیتر معادل حدودا ۱/۲ ۱ لیوان
آرد و نمک را با هم مخلوط کنید و در ظرف گود تسبتا بزرگی بریزید و وسط آن را گود کنید.
مایه خمیر ، شکر، روغن زیتون و آب را با هم مخلوط کنید و داخل حفره آرد بریزید و به تدریج آرد را با آن مخلوط و ورز دهید تا خمیر لطیفی تهیه شود.
روی خمیر را با سلفون بپوشانید و حدود ۳ تا ۴ ساعت در دمای محیط استراحت دهید تا حجم آن دو برابر شود.
مواد میانی:
- بادمجان مکعبی خرد شده ۵ عدد
- پیاز نگینی خرد شده ۱ عدد
- گوجه فرنگی خرد شده ۳ عدد
- فلفل دلمهای قرمز ۱/۲ عدد
- جعفری خرد شده یک دسته کوچک
- نعناع ریز خرد شده یک دسته کوچک
- پودر زیره ۱/۲ قاشق چایخوری
- سماق ۱ قاشق چایخوری
- پودر فلفل قرمز به مقدار لازم
- نمک و فلفل به مقدار لازم
- سس انار ۱ قاشق سوپخوری یا رب انار ۱/۲ قاشق سوپخوری
طرز تهیه پیده بادمجان :
بادمجانها نمک بپاشید و بگذارید ۱۰ دقیقه بماند و سپس زیر آب بشویید تا نمک اضافی خارج شود و آبکش کنید تا آب اضافی آن نیز برود.
در تابه مقداری روغن بریزید و پیاز را تفت دهید تا نرم شود. بادمجان را اضافه کنید و تفت دهید تا نرم شوند. سپس گوجه فرنگی و فلفل دلمهای، زیره، سماق، فلفل قرمز و سیاه و در صورت لزوم مقداری نمک به مخلوط اضافه کنید و خوب تفت دهید تا سبزیجات نرم شوند. سس انار، جعفری و نعناع را اضافه کنید و از روی حرارت بردارید.
خمیر را به سه تا چهار قسمت مساوی تقسیم کنید و روی سطح آرد پاشی شده به صورت بیضی بار کنید.
از دو طرف طول خمیر را به سمت داخل کمی رول کنیدتا فرم قایق به خود بگیرد و دیوارهای برای مواد داخلی درست شود. دو سر خمیر را به هم خوب بچسبانید.
خمیر را داخل سینی فر قرار دهید و با مواد میانی داخل آن را پر کنید.
فر را با حرارت ۲۰۰ درجه سانتیگراد گرم کنید و پیدهها را به مدت حدود ۳۰ تا ۳۵ دقیقه درون فر بپزید.