طرز تهیه پودینگ نان :
طرز تهیه پودینگ نان :
پودینگ نان، یه جورایی شبیه نان تست فرانسویه که تو قالب طبخ شده! بیشتر به عنوان دسر به همراه بستنی کاربرد داره، بافتش نرم و کیک ماننده، تهیهاش آسونه چون نیمی از کار رو جناب نانوا انجام داده!
میتونین از نان باگت، نان شیرینی یا انواع نان فانتزی برای تهیه پودینگ نان استفاده کنید!
تو ظرف کوچیک تک نفره یا ظرف نسوز بزرگ بپزین و بعدش برش بدین!
برای سرو پودینگ نان معمولا انواع سسهای شیرین مثل سس شکلات، کارامل یا عسل و پودر قند استفاده میشه و ممکنه به صورت گرم یا نیمه گرم در کنار خامه، انواع میوه یا بستنی سرو بشه.
توی پودینگ میتونین از انواع میوه مثل موز، سیب، هلو، توت فرنگی، تمشک، هلو، زردآلو ، گیلاس و … به صورت تازه یا کمپوتی استفاده کنین یا اینکه انواع خشکبار مثل کشمش بی دانه، گردو، بادام، برگه زردآلو یا قیسی، خرما و…. استفاده کنین!
معمولا از نانهای بیات شده و چند روز مانده برای تهیه پودینگ نان استفاده میشود!
مواد لازم:
- نان فانتزی دلخواه (باگت، بریوش، گیسو و…)
- تخم مرغ ۳ عدد
- خامه یا کره ذوب شده ۲ قاشق سوپخوری
- شیر ۲ پیمانه
- شکر ۱/۲ پیمانه
- وانیل یا دارچین به مقدار لازم
- کشمش بی دانه (پلویی) ۳ قاشق سوپخوری یا حدود ۱۰۰ گرم میوه مکعبی خرد شده دلخواه
- گردو خرد شده ۲ تا ۳ قاشق سوپخوری(به دلخواه)
- بستنی ، خامه و سس کارامل یا عسل برای سرو (درصورت تمایل )
طرز تهیه پودینگ نان :
کشمش را به مدت ۱۰ دقیقه در آب بخیسانید و سپس آبکش کنید.
نان را به صورت مکعبهای یک اندازه و نسبتا بزرگ برش بزنید و داخل ظرف نسوز بریزید. طوریکه ظرف مورد استفاده تا نزدیکی لبه پر شود. کشمش و گردو خرد شده را روی آن بپاشید.
تخم مرغ و خامه را با همزن دستی بزنید تا مخلوط شود. شیر و شکر را اضافه کنید و هم بزنید تا شکر حل شود. وانیل یا دارچین را به مخلوط اضافه کنید.
از این مخلوط با قاشق روی نانها بریزید و اجازه دهید ده دقیقه بماند تا نانها این مخلوط را به خود جذب کنند. در این مدت فر را با حرارت ۱۸۰ درجه سانتیگراد گرم کنید.
ظرف را در فر قرار دهید تا حدود ۳۵ الی ۴۰ دقیقه در فر بپزد و طلایی شود.
سس کارامل: برای تهیه سس کارامل، صدگرم شکر را به همراه ۵ قاشق سوپخوری آب روی حرارت ملایم قرار دهید تا شروع به جوشیدن کند و رنگ شکر طلایی شود، ۵۰ گرم کره و ۵۰ گرم خامه به شکر اضافه کنید و با قاشق چوبی هم بزنید و تا مواد یکدست شوند، از روی حرارت بردارید و یک پینچ وانیل به آن اضافه کنید. اگر سس خیلی غلیظ بود به کمک کمی آب جوش آن را رقیق کنید.