ماهی پلو ترکیه ای :
طرز تهیه ماهی پلو ترکیه ای :
خوب ماهی انچووی یا کولی مورد استفاده قابل جایگزینی با ماهی کیلکای خودمونه و همونقدر تامین کننده مواد مغذی مورد نیاز بدن!
یه روش خوب برای استفاده از ماهیهای ریز، برای فیله کردن ماهی کیلکا، کافیست شکم آن را برش زده . بعد از خالی کردن شکم بوسیله یک قاشق کوچک، از قسمت باز شده داخل شکم آن را روی تختهکار قرار دهید . در امتداد ستون فقرات پشت آن را فشار دهید. سپس از قسمت سر ، ستون فقرات و استخوانهای ماهی را به سادگی بیرون بکشید و از گوشت جدا کنید.
این غذا هم در ظرف نسوز درون فر و هم در تابه روی اجاق گاز قابل تهیه است.
مواد مورد نیاز:
- ماهی کیلکای پاک شده یک و نیم کیلو
- برنج ۳ پیمانه
- سیر ریز خرد شده ۲ حبه (به دلخواه)
- پیاز نگینی خرد شده ۱ عدد بزرگ
- شوید تازه ۲ پیمانه یا مقدار معادل شوید خشک
- کره یا روغن ۵ قاشق سوپخوری
- نمک و فلفل به مقدار لازم
- کشمش بی دانه ۴ قاشق سوپخوری
- دانه کاج یا خلال بادام ۴ قاشق سوپخوری(به دلخواه)
طرز تهیه ماهی پلو ترکیه ای :
برنج را از دو ساعت قبل با مقداری نمک و آب بخیسانید و سپس آبکش کنید.
ماهیهای پاک شده را آبکشی کنید و وقتی آب اضافه آن خارج شد با مقداری نمک و فلفل به خوبی مزهدار کنید.
در تابه نیمی از مقدار کره بریزید و پیاز را در آن تفت دهید تا نرم شود. سپس سیر ، دانه کاج و کشمش را اضافه کنید و تفت دهید تا طلایی شوند.
برنج آبکش شده را اضافه کنید . چند دقیقه دیگر با مواد تفت دهید. سپس ۴ پیمانه آب و شوید و مقداری نمک و فلفل به تابه اضافه و مخلوط کنید. صبر کنید برنج نرم و آب آن کشیده شود، اما تهدیگ نبنند. سپس از روی حرارت بردارید.
کف و دیوارههای ظرف نسوز یا تابه را با کره یا روغن کاملا چرب کنید و ماهیها را به صورت فشرده از لبه ظرف شروع به چیدن کنید وکاملا کف و دیوارهها را با ماهی بپوشانید. پلوی آماده شده را داخل ظرف بریزید و با پشت کفگیر فشار دهید تا فشرده شود، سپس روی غذا را نیز با ماهی بپوشانید و روی آن مقداری کره یا روغن بریزید.
فر را با حرارت ۲۰۰ درجه سانتیگراد گرم کنید و ظرف را حدود ۴۵ دقیقه یا تا زمانی که ماهیها طلایی شوند بپزید.
اگر از تابه برای طبخ این غذا استفاده میکنید بهتر است بعد از سرخ شدن کف غذا آن را با گذاشتن یک بشقاب روی دهانه تابه و برگرداندن آن درون ظرف از سمت دیگر نیر حدود ۵ دقیقه در تابه بپزید یا اینکه میتوانید از تابههای دو طرفه برای طبخ استفاده کنید تا برای سرخ کردن ماهیهای روی غذا مشکلی نداشته باشید!