نماد سایت دریای شرق

گزلمه اسفناج و پنیر – دستور پخت غذای ترکی خوشمزه و مقوی با اسفناج

گزلمه اسفناج و پنیر:

طرز تهیه گزلمه اسفناج و پنیر :

فصل پاییز اومده و موقع اسفناجه! اسفناج تازه تو همه جا دیده میشه و باید دست به کار شد.

نان نازک پر شده با مواد خوشمزه یا همون گزلمه ترکیه. خیلی آسون تهیه میشه و ممکنه با مواد مختلفی پر شه. از اسفناج و سیب‌زمینی، سبزیجاتی مثل کدوسبز و کدوتنبل تا انواع گوشت چرخکرده و گوشت دودی و پنیر… هیچ محدودیتی برای مواد داخلش نیست!

بعضیا گزلمه رو تو روغن کم سرخش میکنن؛ بعضیا بدون روغن میپزن و بعد روش کره میمالن (اصلشم همینه)!

خمیر:

مواد میانی:

رومال:

طرز تهیه گزلمه اسفناج و پنیر:

آرد و نمک را در ظرفی با هم مخلوط کنید. روغن و آب گرم را به تدریج اضافه و همزمان با آرد مخلوط کنید تا خمیر لطیفی تهیه شود. خمیر را چند دقیقه ورز دهید تا سطح آن کاملا صاف و یکدست شود. روی ظرف را با سلفون بپوشانید و اجازه دهید یک ساعت استراحت کند.

برای آماده سازی مواد میانی دو روش وجود دارد :

روش اول:

تمام مواد میانی خرد شده را به صورت خام با هم مخلوط کنید و آماده کنار بگذارید برای پر کردن داخل خمیرها.

روش دوم:

پیاز را در تابه با کمی روغن تفت دهید تا نرم شود. اسفناج را اضافه کنید و چند دقیقه تفت دهید تا آب اسفناج کشیده شود . سپس با مقداری نمک و فلفل مزه دار کنید و از روی حرارت بردارید. بعد از خنک شدن پنیر خرد شده را اضافه و مخلوط کنید.

خمیر گزلمه را به قطعات کوچکتر تقسیم کنید. روی سطح کار را آردپاشی کنید و خمیر را به کمک وردنه به صورت گرد باز کنید. سعی کنید تا حد ممکن خمیر را نازک باز کنید.

مقداری از مخلوط مواد میانی داخل را به صورت یکنواخت روی نیمی از خمیر پخش کنید. و نیم دیگر خمیر را روی آن تا بزنید و لبه‌های دو طرف خمیر را به هم بچسبانید.

تابه را روی حرارت ملایم گرم کنید . وقتی کاملا گرم شد، گزلمه‌های آماده را داخل تابه قرار دهید تا بپزد. وقتی نان از سمت زیر طلایی شد آن را برگردانید تا از سمت دیگر نیز طلایی شود.

مادامی که گزلمه‌ها هنوز گرم است روی نانها کمی کره بمالید و گرم سرو کنید.

نوش جان

خروج از نسخه موبایل