خوراک سبزیجات تنوری یونانی :
طرز تهیه خوراک سبزیجات تنوری یونانی :
مواد مورد نیاز:
- سیب زمینی ۱ عدد بزرگ
- کدوسبز ۱ عدد
- بادمجان ۱ عدد
- پیاز ۱ عدد
- گوجه فرنگی ۱ عدد بزرگ
- فلفل دلمهای ۱ عدد(به دلخواه)
- روغن (ترجیحا زیتون ) ۵ تا ۶ قاشق سوپخوری
- سیر ۱ حبه
- اوریگانو یا آویشن ۱/۲ قاشق چایخوری
- نمک و فلفل سیاه به مقدار لازم
- گوجه فرنگی پوره شده ۳ تا ۴ عدد
- جعفری خرد شده مقداری برای سرو
سیب زمینی، کدوسبز ، بادمجان، پیاز، گوجه فرنگی و در صورت تمایل فلفل دلمهای را به صورت برشهای نیمسانتی برش بزنید.
برشهای بادمجان را در مخلوط آب و نمک ۱۵ دقیقه بخیسانید تا تلخی بادمجان گرفته شود. سپس آبکش کنید و اجازه دهید آب اضافی آن خارج شود.
در این مدت پوره گوجه فرنگی را داخل قابلمه کوچکی بریزید و روی حرارت ملایم قرار دهید تا به آرامی بجوشد و کمی غلیظ شود، مقداری نمک و فلفل، سیر و اوریگانو را اضافه کنید و چند دقیقه بعد از روی حرارت بردارید.
برشهای سبزیجات را داخل ظرف بزرگی بریزید . روی آن مقداری نمک و فلفل سیاه بپاشید . روغن بریزید .خوب زیر و رو کنید تا کاملا به مواد آغشته شوند.
نیمی از سس گوجهفرنگی را کف ظرف نسوز بریزید و برشهای سبزیجات را به صورت یکی در میان داخل ظرف بچینید.
بقیه سس گوجهفرنگی آماده شده را روی سبزیجات بریزید . روی ظرف را با فویل آلومینیومی بپوشانید. داخل فر داغ با حرارت ۲۰۰ درجه سانتیگراد به مدت حدود نیم ساعت بپزید.
سپس فویل روی سبزیجات را بردارید و حدود ۱۵ دقیقه دیگر در فر بپزید تا سس کاملا غلیظ و سبزیجات بپزند.
برای پخت روی اجاق، به همین روش، سبزیجات را درون تابه دربدار بچینید و روی حرارت ملایم حدود نیم ساعت با درب بسته بپزید.
به هنگام سرو مقداری جعفری خرد شده روی غذا بپاشید.