نان هل بادام:
مواد مورد نیاز:
- پودر خمیر مایه ۱۰ گرم
- شکر ۷۵ گرم
- آب ولرم یک چهارم پیمانه
- شیر ولرم ۳۳۰ میلی لیتر
- تخم مرغ دو عدد
- نمک نصف قاشق چایخوری
- آرد حدودا ۶۵۰ گرم
- پودر بادام ۳۰ گرم
- پودر هل تازه ۲ قاشق چایخوری
- کره ۶۰ گرم
- مواد رومال : زرده تخم مرغ ، شکر ، بادام پرک
طرز تهیه نان هل بادام :
یک قاشق غذاخوری از شکر بعلاوه آب ولرم و خمیر مایه را مخلوط کنید و بگذارید ۵ دقیقه بماند تا خمیر مایه فعال شود.
بعد ازینکه روی آب حباب هایی ظاهر شد و از سلامت خمیر مایه اطمینان مطمعن شدید شیر و تخم مرغ را به موادتون اضافه کنید و مخلوط کنید.
مابقی شکر و هل و پودر بادام و آرد و نمک را به مواد اضافه کنید و بعد هم کره ی نرم را و طبق معمول ورز بدید و خمیر رو درست کنید(با دست یا دستگاه) اگه خمیرچسبنده بود با کنترل آرد بزنید تا جاییکه خمیر به دست نچسبه و در عین حال وقتی فشارش میدین کمی چسبنده هست ( یعنی دقیقا در مرز چسبندگی) اینجوری مطمعن میشیم که آرد اضافه به خورد خمیر ندادیم و نون نرمی خواهیم داشت.خمیر رو در جای گرم با درپوش دو ساعت استراحت بدید.
بعد از استراحت به هر شکلی دوست دارید بپیچید و دوباره حدود ۱۵ دقیقه یا تا زمانیکه فر گرم میشه استراحت بدید و رومال بزنید.
توی فر ۱۹۰ درجه تقریبا ۳۰ تا ۳۵ دقیقه بزارید تا زمانیکه روی نان کاملا طلایی بشه. ( ظرف آب یادتون نره بزارید توی فر)
من خمیر را به ۴ چانه ی مساوی تقسیم کردم .یکی از شیوه های پیچیدن خمیر رو براتون عکاسی کردم ورق بزنید میبینید.
این نون خیلی خوش عطر و طعمه