آموزش درست کردن شله زرد نذری:
براي مقدار زياد رو ميگم دوستان عزيزم ان شاالله مقدار كم رو حتما براتون بعدا ميزارم
مواد لازم:
- برنج نيم دونه كهنه ٥ كيلو
- شكر ١٢ كيلو
- زعفرون ٢ مثقال
- خلال بادام ١ كيلو
- گلاب ١ ليتر
- عرق هل ٢ ليوان
- كره ١ كيلو
- خلال پسته و دارچين براي تزئين
طرز تهیه شله زرد نذری :
ابتدا ديگ رو روي اجاق گذاشته و تا نيمه اب داغ ميريزيم تا جوش بياد، بعد برنج رو كه از شب قبل خيس كرده ايم رو اضافه كرده و زمان ميديم يك ساعت تا دو ساعت تا خوب برنج بپزه و وا بره البته هر ١٠ دقيقه يكبار در ديگ را برداشته و هم ميزنيم تا ته نگيره.
وقتي برنج به مرحله اي رسيد كه دونه ي سالمي نداشت و كاملا له شده بود (در اين مرحله كمي احساس ميكنيد برنج سفت شده و اب شله زردتون كمه ولي نگران نباشيد و اصلا اب اضافه نكنيد چون بعد از اضافه كردن شكر اب ميندازه و شل ميشه) در اين مرحله شكر را كم كم اضافه كرده و مدام هم ميزنيم تا شكر حل شود.
از اين جا به بعد بايد مرتب هم بزنيد تا ته نگيره، بعد از ١٠ دقيقه خلال بادام رو اضافه كرده و زعفرون رو كه ساييده و براي ٢٠ دقيقه دم كرده ايم رو كم كم اضافه كرده و هم ميزنيم تا جايي كه به رنگ دلخواه برسيد، نهايتأ كره رو افزوده و تا اب شدن كره مدام هم ميزنيم.
در اخر گلاب و عزق هل را ريخته و با دمكني روي شله زرد را ميپوشانيم و حرارت را خامىش كرده و براي يك ربع بهش زمان ميديم.
نهايتأ در ظرف كشيده و با دارچين و خلال پسته و بادام تزئين و سرو مي كنيم