نماد سایت دریای شرق

دستور پخت آش ترخینه یا دویینه : آش سنتی و خوشمزه + نکات کلیدی

دستور پخت آش ترخینه

آش ترخینه برای مبتلایان سرماخوردگی خیلی مقویه، پروتئین بالایی داره، استخوان ها رو محکم میکنه و جلوی پوکی استخوان هم میگیره.

طرز تهیه و دستور پخت آش ترخینه:

دستور پخت آش ترخینه:

آش ترخینه برای مبتلایان سرماخوردگی خیلی مقویه، پروتئین بالایی داره، استخوان ها رو محکم میکنه و جلوی پوکی استخوان هم میگیره.

مواد لازم:

ترخینه ها رو بشورید تا گرد و خاکشون از بین بره و در مقداری آب خیسشون كنید، حبوبات رو بخیسونید. در قابلمه ای پیاز داغ می كنیم و نخود و لوبیا رو در آن كمی تفت می دهیم و سپس با پنج پیمانه آب با حرارت زیاد میپزیم، زمانی كه جوش آمد حرارت را ملایم می‌كنیم.


عدس و ترخینه رو آبكش كرده و با مقداری نمك، فلفل و زردچوبه بپزید و بعد از پخت حبوبات آن ها رو به ترخینه و عدس اضافه کنید.
سپس مقداری از پیازهای سرخ کرده را به آن اضافه کنید تا با هم بجوشند و بعد از گذشت زمانی اندک سبزی را هم به آش ترخینه اضافه كنید و بگذارید تا آش جا بیفتد.در آخر کشک را به آن اضافه کنید و اجازه بدهید کمی بجوشد تا آش شما سرد نشود. زمانی كه آش آماده شد بکشید و با پیاز، نعنا و سیر داغو کشک تزیین کنید.

نکاتی برای تهیه آش ترخینه

• حتما حبوبات را از شب قبل خیس كنید و اگر فراموش كردید آنها را دو بار بجوشانید و آب آن را خالی كنید تا نفخ آنها گرفته شود.

• می توانید از قارا یا دوغ به جای کشک درون آش استفاده کنید. اگر دوست نداشتید می توانید هر دو را حذف کنید و از ترشی دیگر مانند آبغوره استفاده کنید.

خروج از نسخه موبایل