طرز تهیه و دستور پخت آش ترخینه:
دستور پخت آش ترخینه:
آش ترخینه برای مبتلایان سرماخوردگی خیلی مقویه، پروتئین بالایی داره، استخوان ها رو محکم میکنه و جلوی پوکی استخوان هم میگیره.
مواد لازم:
- ترخینه ۳۰۰ گرم
- نخود ۵۰ گرم
- عدس ۵۰ گرم
- لوبیا چیتی ۵۰ گرم
- سبزی (تره، جعفری، گشنیز، اسفناج) ۳۰۰ گرم
- پیاز ۳-۴ عدد
- سیر داغ ، نعنا، کشک، نمک و زردچوبه به مقدار لازم
ترخینه ها رو بشورید تا گرد و خاکشون از بین بره و در مقداری آب خیسشون كنید، حبوبات رو بخیسونید. در قابلمه ای پیاز داغ می كنیم و نخود و لوبیا رو در آن كمی تفت می دهیم و سپس با پنج پیمانه آب با حرارت زیاد میپزیم، زمانی كه جوش آمد حرارت را ملایم میكنیم.
عدس و ترخینه رو آبكش كرده و با مقداری نمك، فلفل و زردچوبه بپزید و بعد از پخت حبوبات آن ها رو به ترخینه و عدس اضافه کنید.
سپس مقداری از پیازهای سرخ کرده را به آن اضافه کنید تا با هم بجوشند و بعد از گذشت زمانی اندک سبزی را هم به آش ترخینه اضافه كنید و بگذارید تا آش جا بیفتد.در آخر کشک را به آن اضافه کنید و اجازه بدهید کمی بجوشد تا آش شما سرد نشود. زمانی كه آش آماده شد بکشید و با پیاز، نعنا و سیر داغو کشک تزیین کنید.
نکاتی برای تهیه آش ترخینه
• حتما حبوبات را از شب قبل خیس كنید و اگر فراموش كردید آنها را دو بار بجوشانید و آب آن را خالی كنید تا نفخ آنها گرفته شود.
• می توانید از قارا یا دوغ به جای کشک درون آش استفاده کنید. اگر دوست نداشتید می توانید هر دو را حذف کنید و از ترشی دیگر مانند آبغوره استفاده کنید.