نماد سایت دریای شرق

طرز تهیه آلومسما : دستور پخت خورشت سنتی و خوشمزه ایرانی

طرز تهیه آلومسما

روغن و فلفل و زردچوبه و نمک به میزان لازم ابتدا در یک تابه بزرگ و لبه دار مقداری روغن می ریزیم و اجازه می دهیم تا روغن کاملا داغ شود

دستور پخت و طرز تهیه آلومسما:

مواد لازم:

طرز تهیه آلومسما:

روغن و فلفل و زردچوبه و نمک به میزان لازم
ابتدا در یک تابه بزرگ و لبه دار مقداری روغن می ریزیم و اجازه می دهیم تا روغن کاملا داغ شود سپس قطعات مرغ را در روغن سرخ می کنیم تا طلایی رنگش و مغز پخت شوند. پس از اینکه قطعات مرغ طلایی شدند ، آنها را از روغن خارج می کنیم و کنار می گذاریم.
پیاز را خرد می کنیم و همراه زردچوبه در روغن باقیمانده سرخ می کنیم. سپس هسته های آلو سیاه را دلبخواهی خارج می کنیم و آن را به همراه قیسی به پیاز اضافه می کنیم و به مدت ۵ دقیقه تفت می دهیم. در مرحله بعد زعفران دم کرده را به همراه زردچوبه به تابه اضافه می کنیم.


در مرحله بعدی رب گوجه فرنگی را در مقداری آب جوش حل می کنیم و مقداری نمک و فلفل و شکر به آن اضافه می کنیم. سپس به تابه اضافه می کنیم و خوب با مواد مخلوطش می کنیم. حدود ۲ تا ۳ لیوان آب داخل تابه می ریزم و حرارت را زیاد می کنیم تا آب به جوش بیاید.


در این مرحله مرغ های سرخ شده را به خورش اضافه می کنیم و درب تابه را می گذاریم و اجازه می دهیم خورش با حرارت ملایم حدود ۳۰ تا ۴۵ دقیقه جا بیفتد و آبش کاملا تبخیر شود. خورش با حرارت ملایم پس از تبخیر آب شروع به روغن انداختن می کند.
خورشت آلو مسما باید تقریبا بدون آب باشد و زمان سرو به روغن افتاده باشد. به این صورت هم ظاهر خورشت شما عالی خواهد بود و هم طعمش.
من بیست دقیقه آخر یک مشت کشمش هم اضافه میکنم که کلا دلبخواهه.

خروج از نسخه موبایل