اموزش اشپزی و طرز تهیه مرصع پلو مجلسی با روش آسان:
مواد مورد نیاز:
- برنج ایرانی: یک کیلوگرم
- فیله مرغ: یک کیلوگرم
- پیاز متوسط خرد شده: دو عدد
- کشمش پلوئی: ۱۰۰ گرم
- زرشک: ۱۵۰ گرم
- خلال بادام: ۱۰۰ گرم
- خلال پسته: ۱۰۰ گرم
- کره: به مقدار لازم
- خلال پوست پرتقال: دو لیوان
- پودر هل: یک قاشق چایخوری
- زعفران دم کرده: سه قاشق غذاخوری
- آب: یک لیوان
- نمک:ی ک قاشق چایخوری
- زردچوبه: یک قاشق چایخوری
- شکر: سه قاشق غذاخوری
دستتور پخت مرصع پلو مجلسی:
مرحله اول
مثل همیشه قبل از هر کاری باید برنج را خیس کنید تا بعدا خوب دم بکشد و قد دانه هایش بلند شود. پس ابتدا برنج را پاک کنید و بشویید و سپس حدود دو تا سه ساعت خیس کنید.
مرحله دوم
پیاز را پوست بکنید و به صورت خلالی خرد کنید. نصف کره را داخل تابه بیندازید و با پیاز تفت دهید. فیله های مرغ را که به ابعاد یک سانت در 15 سانت برش داده اید به صورت حلزونی در آورده و با خلال دندان فیکس کرده و تفت دهید. کمی زردچوبه هم اضافه کنید. بعد از کمی تفت دادن، یک لیوان آب را اضافه کنید و در قابلمه یا تابه را بگذارید تا فیلهها به مدت ۱۰ تا ۱۵ دقیقه مغز پخت شوند. بعد از پخته شدن فیله ها، یک قاشق غذاخوری از زعفران دم کرده را روی فیلهها بریزید.
مرحله سوم
یک تابه بردارید و مابقی کره را داخل آن بریزید و روی حرارت قرار دهید. زرشک و کشمش را اضافه کرده و تفت دهید. حین تفت دادن مقداری شکر هم اضافه کنید. تابه را خالی کنید و مجددا خلال پوست پرتقال را با باقی مانده شکر تفت دهید. خلال بادام و پسته را همراه پودر هل اضافه کنید و تفت دهید تا کمی نرم شود.
مرحله چهارم
در این فاصله یک قابلمه را پر از آب کنید و روی حرارت قرار دهید تا به جوش آید. برنج را داخل آب جوش بریزید و بسته به نوع برنج تان بعد از چند دقیقه آبکش کنید. برنج را دم بگذارید.
مرحله پنجم
وقتی برنج دم کشید، داخل یک دیس سرو کنید. مقداری از برنج را با باقیمانده زعفران مخلوط کنید. برنج زعفرانی را با باقی مواد با هر طرحی که دوست دارید روی برنج بریزید. فیلههای مرغ را هم کنار دیس بچینید. روی برنج را مثل شیرین پلو آنطور که دوست دارید با موادی آماده کردهاید تزیین کنید. مرصع پلو خوشمزه شما آماده است.
نوش جان