دستور پخت گراتن مرغ سبزیجات:
گراتن در واقع یه روش طبخ فرانسویه که ترکیباتش گوشت و سبزیجاته، واژه گراتن در زبان فرانسوی از فعل رنده شدن میاد که به خاطر استفاده از براده های نون سوخاری و پنیر رنده شده در طبخشه، ترکیباتش هم میتونه ژامبون، ماهی، میگو، سبزیجات مختلف و پاستا و سس وخامه و انواع پنیر باشه. اغلب اوقات گراتن و سوفله با هم اشتباه گرفته میشن و باید بگم سوفله داخلش تخم مرغ زده شده داره و اکثرا پف میکنه در صورتی که گراتن داخل ظرف کم عمق پخته میشه و سطح غذا کاملا باید گراتینه شه (طلایی) بشه و حالا بریم سراغ رسپی خوشمزه جان:
- سینه مرغ یک عدد
- پنیر (پیتزا، گودا یا چدار) به مقدار کافی
- قارچ ۲۵۰ گرم
- فلفل دلمه ای ۱ عدد
- بادمجون ۲ عدد متوسط
- سیب زمینی ۲ عدد
- نمک، فلفل سیاه و قرمز، آویشن و پودر سیر به میزان لازم
اموزش اشپزی و طرز تهیه گراتن مرغ سبزیجات با روش آسان:
خب اول از همه بادمجون و سیب زمینی تون رو برش بدید. (سیب زمینی با پوست نازک اگه دارید تمیز با اسکاچ بشوریدش خشک کنید و با پوست برش بدید) بهش نمک بزنید. کف فر کاغذ روغنی بندازید و با دمای ۲۰۰ درجه تو فر از قبل گرم شده بذارید. نیم ساعت بپزن و اگه فر ندارید با روغن خیلی کم سرخشون کنید و بذارید کنار.
قارچ رو هم خرد کنید و جداگونه تفت بدید. (یه کم آبلیمو همیشه موقع تفت به قارچ بزنید که تغییر رنگ نده). مرغ رو هم که از قبل مکعبی خرد کردیم رو داخل ماهیتابه با حرارت متوسط رو به بالا سرخ میکنیم که آب نندازه. وقتی پخت فلفل دلمه ای خردشده رو میریزیم و قارچم بهش اضافه میکنیم و نمک و فلفل و پودرسیر و آویشن شو میزنیم و اینا رو میذاریم کنار. سس بشامل رو هم تو این تایم درست میکنیم. (تو پستای قبل چندین بار طرز تهیه شو گفتم) حالا ته ظرفی که میخواهید گراتن را بپزید. دو قاشق سس بشامل بریزید، بعد یک لایه سیب زمینی، یک لایه بادمجون، مواد مرغ و قارچ، دوباره یه کم سس بشامل و در آخر هم پنیر.
همین مراحل رو تکرار کنید. لایه آخر فقط بشامل و پنیر باشه (معمولا برای گراتن از پنیر گرویر «یه مدل پنیر سوئیسی» استفاده میشه. ولی چون کمتر در دسترسه شما همون چدار، گودا یا پنیر پیتزا رو جایگزین کنید). گراتن رو داخل فر ۱۸۰ درجه حدود نیم ساعت بپزید و اگر لازم بود یکی دو دقیقه آخر گریل رو روشن کنید تا روشم برشته بشه. (مواد رو میتونید به دلخواه کم، زیاد یا جایگزین کنید )نوش جان