اموزش و طرز تهیه مربا توت فرنگی خونگی خوشمزه و آسون :
مواد مورد نیاز :
- شکر نیم کیلو گرم
- گلاب به میزان دلخواه
- توت فرنگی بدون دم و له نشده یک کیلو گرم
- آبلیمو دو قاشق
- جوهر لیمو یک ق.مربا خوری
اموزش درست کردن مربا توت فرنگی خونگی:
نکته مهم برای پخت مربای توت فرنگی اینه که ، موقع انتخاب توت فرنگی سعی کنین توت فرنگیهای ریز و سالم را انتخاب کنین . حد الامکان از توت فرنگی گلخانهای استفاده نکنین ، تا مربا کیفیت تری داشته باشین.
اینکار برای شستن توت فرنگی ابتدا توتها را بشورین بعد کلاهک اونا رو جدا کنین. بعد از شستن کلاهک را طوری جدا کنین که توت فرنگیها زخمی نشن. داخل قابلمهای که دو برابر میزان توت فرنگیها گنجایش داره ردیفی توت فرنگی و شکر را اضافه کنین و در ظرف رو بزارین و به مدت ۲۴ ساعت در یخچال قرار بدین تا آب بندازه.
قابلمه رو روی حرارت زیاد قرار بدید و منتظر بمونید تا جوش بیاد توجه داشته باشین اگر حرارت را مدام کم یا زیاد کنین رنگ مربا تیره میشه از زمانی که جوش اومد دقیقه زمان بگیرین بعد از ۱۰ دقیقه توت فرنگیها رو با یک کفگیر سوراخ دار از ظرف خارج کنین و اجازه بدید شربت ۱۰ دقیقه دیگر هم بجوشه با قاشق چوبی کف روی ظرف رو خارج کنین تا جایی که امکان داره از قاشق استیل استفاده نکنین، چون باعث کپک زدن میشه.
بعد از جوشیدن شربت:
بعد از اینکه شربت ۱۰ دقیقه جوشید مجدد توت فرنگیها را اضافه کنین و اجازه بدید ۵ دقیقه دیگه بجوشه در فاصله این ۵ دقیقه جوهر لیمو را با یک قاشق غذاخوری آب جوش حل کنین و به مربا اضافه کنین ، همچنین در صورت دلخواه دو یا یک قاشق گلاب و آبلیمو رو هم اضافه کنین.
علاوه بر این روش از روش دیگری هم میتونین استفاده کنین به این صورت که وقتی توت فرنگی و شکر را لا به لا در ظرف ریختین و به مدت ۲۴ ساعت در یخچال قرار دادین تا آب بندازه در این مرحله توت فرنگی را جدا کنین و آب و شکر را به مدت ۱۰ دقیقه روی حرارت تند قرار بدین تا قوام بیاد سپس توت فرنگیها را اضافه کنین و اجازه بدین ۵ دقیقه بجوشد بعد جوهر لیمو را اضافه کنین و ۵ دقیقه بعد هم از روی حرارت بردارین. پس در هر دو روش توت فرنگیها باید ۱۵ دقیقه روی حرارت تند بجوشن شربت هم باید به مدت ۲۵ دقیقه بجوشه تا آماده بشه.
بعد از این تایم ممکنه فکر کنین که شربت هنوز خیلی رقیقه و اصطلاحاً قوام نیومده، اما به این نکته توجه داشته باشین که شربت داغ و در نتیجه رقیق بودن اون طبیعی و باید منتظر بمونین تا کاملاً خنک بشه اگر این زمان بندیها رو رعایت کنین بعد از خنک شدن غلظت مناسبی پیدا میکنه پس منتظر بمونین تا مربا خنک.