نماد سایت دریای شرق

دسر ایرانی شله زرد به همراه تمام نکات : طرز تهیه با روش حرفه ای

دسر ایرانی شله زرد

برنج را خوب بشوئید، آنقدر که آب روی آن زلال باشد و با مقدار لازم آب و کمی زعفران چند ساعت قبل خیس کنید. زعفران سائیده را با مقداری آب جوش در ظرفی ریخته کنار بگذارید تا رنگ بیاندازد. برنج را با 8 تا 10 برابر آب در قابلمه ای بزرگ تر از گنجایش آن با یک پر نمک بپزید.

طرز تهیه دسر ایرانی شله زرد :

مواد لازم:

دستور پخت دسر ایرانی شله زرد:

برنج را خوب بشوئید، آنقدر که آب روی آن زلال باشد و با مقدار لازم آب و کمی زعفران چند ساعت قبل خیس کنید. زعفران سائیده را با مقداری آب جوش در ظرفی ریخته کنار بگذارید تا رنگ بیاندازد. برنج را با 8 تا 10 برابر آب در قابلمه ای بزرگ تر از گنجایش آن با یک پر نمک بپزید.

وقتی برنج کاملا پخت و لعاب انداخت شکر را که خوب تمیز کرده اید همراه با زعفران به آن اضافه کنید و بگذارید تا کاملا به خورد برنج برود. بعد از نیم ساعت آن را بچشید تا از میزان شیرینی آن مطمئن شوید. شله زرد را هرچند دقیقه یکبار هم بزنید. پس از حدود یک ساعت گلاب، یک دوم خلال بادام و کره را به آن اضافه کرده هم بزنید.

اگر شله زرد سفت شده بود 1 تا 2 لیوان آب جوش در آن بریزید و پس از 20 دقیقه تا نیم ساعت (بسته به میزان شله زرد) در قابلمه بگذارید و شعله اجاق را کم کنید تا شله زرد جا بیفتد و تقریبا دم بکشد اگر فر گنجایش داشت، می توانید آن را به مدت 30 دقیقه در فر بگذارید، پس از این مدت شله زرد آماده است. آن را در ظرف یا ظرف های مناسب بریزید و روی آن را با دارچین و خلال پسته و مقدار باقیمانده خلال بادام تزیین کنید.

نکات:

نکته:

برای نرم شدن و عطر بهتر خلال بادام را قبل از ریختن در شله زرد، در مقداری گلاب خیس کنید.
نکته:

قبل از مغز پخت شدن برنج و لعاب دادن آن نباید شکر را اضافه کنید، چون بعد از اضافه کردن شکر دیگر برنج مغز پخت نمی شود.
نکته:

سفت بودن شله زرد را با مقدار مناسب آب جوش می توان درست کرد، ولی بعد از ریختن آب جوش حتما باید شله زرد بجوشد.
نکته: اگر گلاب غلیظ بود، از گلاب کمتری استفاده کنید.


خروج از نسخه موبایل