طرز تهیه نان بربری :
مواد مورد نیاز:
- آردگندم 400گرم
- آب ولرم یک لیوان
- روغن مایع یک چهارم لیوان
- خمیرمایه فوری 1ق غ
- بهبوددهنده یک چهارم ق چ
- نمک یک ق چ
- شکر یک ق غ
- شیرخشک 2ق غ
رومال برای روی خمیر:
- آردگندم 1ق م
- آب یک سوم لیوان
طرز تهیه نان بربری:
ابتدا توی لیوان بزرگ خمیرمایه و نصف قاشق چایخوری شکر رو مخلوط میکنیم. بعد یک سوم لیوان آب ولرم با دمای چهل درجه میریزیم. وقتی مایه خمیرعمل آمد باقی مواد رو میریزیم مخلوط میکنیم .در آخر آرد رو کم کم میریزیم و ورز میدیم تا جایی که به دست نچسبه. اگر سفت بود آب میریزیم اگر خمیر شل بود آرد اضاف میکنیم اما نباید خمیر سنگین بشه و آرد زیاد اضاف کنیم .باید حسابی ورز بدید تا گلوتن آرد آزاد بشه خمیر رو بلند کنید و محکم بکوبید توی ظرف. این کار رو هشتاد بار تکرار کنید .هر چی بیشتر ورز بدید و بکوبید خمیر بهتر و نون بهتری خواهید داشت.
استراحت اول برای خمیر یک ساعت هست. خمیر روتوی ظرف دردار بزارید بعد از یک ساعت دوباره ورز بدید به شکل گرد چونه کنید و دوباره بیست دقیقه استراحت بدید. بعد خمیر رو توی سینی فر شکل بدید. با انگشت شیارهای موازی ایجاد کنید. دوباره پانزده دقیقه استراحت بدید. بعد رومال بزنید و کنجد بپاشید به مدت پانزده تا بیست دقیقه درفر صد و هفتاد درجه بزارید . فر رو چهل دقیقه قبل روشن کنید تا گرم شود داخل فر کاسه آب گرم بزارید تا مرطوب شود و نان خشک نشود. نوش جان
طرز تهیه رومال به این صورته که آب وآرد رو با هم مخلوط میکنیم میزاریم روی گاز تا به شکل فرنی در بیاد