• Peykanielaheh@gmail.com
  • ۰
    سبد خرید
      هیچ محصولی در سبد خرید وجود ندارد.
    ۰
    سبد خرید
      هیچ محصولی در سبد خرید وجود ندارد.

    رادیکال آزاد چیست + چرا رادیکال آزاد مضر است ؟

    رادیکال آزاد چیست

    کری گابریل توضیح می دهد که چرا رادیکال های آزاد برای سلامتی مضر هستند. به علاوه: سه راه برای کاهش رادیکال های آزاد در بدن برای حمایت از سلامتی طولانی مدت.

    بدن شما ممکن است در معرض منابع روزانه آلودگی و سایر سموم قرار گیرد و بتواند آن ها را دفع کند، اما رادیکال های آزاد مزاحم به طور پیوسته می توانند به عوارض جانبی طولانی مدت از جمله اثرات سلامت روان، پیری زودرس و سایر نگرانی های سلامتی کمک کنند. رادیکال های آزاد دقیقاً چه هستند و با بدن چه می کنند؟

    در اینجا همه چیزهایی است که باید در مورد نحوه محافظت از خود در برابر آسیب رادیکال های آزاد بدانید.

    رادیکال های آزاد چیست؟

    تعریف رادیکال های آزاد مولکول های ناپایداری هستند که می توانند به سلول های بدن شما آسیب برسانند. آنها اغلب در نتیجه فرآیندهای متابولیک طبیعی و همچنین استرس های محیطی رخ می دهند. با افزایش سن، بدن توانایی خود را برای مبارزه با اثرات رادیکال های آزاد از دست می دهد. این منجر به رادیکال های آزاد بیشتر، آسیب سلولی و استرس اکسیداتیو می شود. (استرس اکسیداتیو عدم تعادل بین تولید رادیکال های آزاد و توانایی بدن برای خنثی کردن یا سم زدایی آسیب ناشی از آن است.) قرار گرفتن در معرض رادیکال های آزاد و آسیب های ناشی از آن منجر به فرآیندهای دژنراتیو در بدن از جمله پیری می شود.

    نظریه رادیکال آزاد پیری

    طبق نظریه رادیکال های آزاد پیری، رادیکال های آزاد سلول ها را در طول زمان تجزیه می کنند.

    مطالعات متعددی این نظریه را تایید می کند. این تحقیق نشان می‌دهد که رادیکال‌های آزاد تولید شده در میتوکندری – نیروگاه سلول‌های ما – به موادی که سلول برای عملکرد صحیح به آن نیاز دارد آسیب می‌رساند. این آسیب باعث جهش هایی می شود که رادیکال های آزاد بیشتری تولید می کنند و در نتیجه آسیب به سلول را تسریع می کنند.

    این نظریه به توضیح پیری کمک می کند، زیرا پیری با گذشت زمان تسریع می یابد. این یک توضیح در مورد اینکه چرا بدن سالم با گذشت سالها پیر می شود و بدتر می شود، ارائه می دهد.

    علت بد بودن رادیکال آزاد چیست ؟

    علاوه بر پیری زودرس، مسائل نامطلوب متعددی با تجمع رادیکال های آزاد در بدن مرتبط است. عوارض جانبی رادیکال های آزاد شامل مشکلات پوست، گوارش و سلامت روان است.

    آسیب پوست

    رادیکال های آزاد در پوست چیست؟ خوب، وقتی صحبت از پوست ما می شود، رادیکال های آزاد باعث آسیب مستقیم به DNA پوست ما می شوند که منجر به تسریع پیری پوست می شود. رادیکال های آزاد می توانند باعث آسیب سلولی شوند و ممکن است به اشکال مختلفی روی پوست شما ظاهر شوند، از جمله:

    • چین و چروک های زودرس
    • هایپرپیگمانتاسیون
    • رنگ پوست ناهموار
    • پوست کدر

    با گذشت زمان، این عوارض جانبی رادیکال های آزاد بر روی پوست شما می تواند بیشتر قابل توجه باشد. همچنین شایان ذکر است که اشعه ماوراء بنفش عامل اصلی ایجاد رادیکال های آزاد در پوست است و دلیل خوبی دیگر برای استفاده روزانه از SPF است.

    مشکلات گوارشی

    رادیکال های آزاد موجود در غذاها می توانند هضم غذا را مختل کنند. استرس اکسیداتیو زمانی که انواع خاصی از غذاها را مصرف می کنید بیشتر است، که می تواند تحت تأثیر نحوه تهیه یا پختن آنها باشد.

    علاوه بر رادیکال های آزاد که به طور طبیعی از طریق هضم ایجاد می کنیم، بزرگترین مقصران رژیم غذایی رادیکال های آزاد شامل غذاهای فرآوری شده، غذاهای سرخ شده و الکل است.

    نگرانی های سلامت روان

    رادیکال‌های آزاد با تغییر در چربی‌ها، پروتئین‌ها و DNA نقش مهمی در چندین اختلال سلامت روان از جمله اضطراب، افسردگی و اختلال دوقطبی بازی می‌کنند.

    از آنجایی که مغز یک محیط غنی از چربی است، به شدت پذیرای استرس اکسیداتیو و عدم تعادل است. به همین دلیل، به راحتی می تواند آسیب ببیند .

    انواع خاصی از سرطان

    از آنجایی که رادیکال‌های آزاد باعث استرس اکسیداتیو می‌شوند، این باعث آسیب به سلول‌ها می‌شود – اگر سلول‌های سالم بیش از حد بمیرند، می‌تواند منجر به توسعه سلول‌های سرطانی به تومور شود. با این حال، پیچیده می شود، زیرا برخی از درمان های شیمی درمانی دارای استرس اکسیداتیو به عنوان یک محصول جانبی برای ریشه کن کردن تومور هستند.

    منابع رادیکال های آزاد

    ما روزانه از طرق مختلف با رادیکال های آزاد مواجه می شویم. در اینجا برخی از منابع اصلی شکل گیری آنها آورده شده است.

    رادیکال های آزاد در بدن

    همانطور که قبلا ذکر شد، بدن ما این مولکول های ناپایدار را از طریق فرآیندهای متابولیکی طبیعی و ضروری ایجاد می کند. به عنوان مثال، هنگامی که بدن شما از اکسیژن استفاده می کند، رادیکال های آزاد را به عنوان یک محصول جانبی ایجاد می کند و منجر به استرس اکسیداتیو می شود.

    همچنین، می‌توانیم آنها را هنگام خوردن و هضم غذا ایجاد کنیم. همچنین شایان ذکر است که پرخوری باعث افزایش بیشتر تولید رادیکال های آزاد می شود. همانطور که ما بیشتر می خوریم، سلول های ما اکسیژن فعال بیشتری نسبت به حالت عادی آزاد می کنند و سطوح بالاتری از رادیکال های آزاد تولید می کنند.

    رادیکال های آزاد در غذا

    رادیکال های آزاد در غذاهای خاصی یافت می شوند، به عنوان مثال:

    • غذاهای سرخ شده
    • کربوهیدرات های تصفیه شده
    • شکر و شیرینی
    • الکل

    در حالی که رادیکال های آزاد به طور طبیعی در بیشتر غذاها وجود ندارند، می توانند تحت شرایط نگهداری و پخت خاصی ایجاد شوند.

    به عنوان مثال، سرخ کردن عمیق و پخت و پز با مقدار زیادی چربی و روغن می تواند منجر به فرآیند اکسیداسیون به دلیل قرار گرفتن در معرض هوا و گرما شود. غذاهایی که محتوای چربی و روغن بالایی دارند، زمانی که به طور نامناسب نگهداری یا در دمای بالا پخته شوند، بیشتر در معرض اکسیداسیون هستند.

    علاوه بر این، غذاهای حاوی مواد نگهدارنده مانند سوسیس، بیکن و سالامی رادیکال های آزاد بیشتری تولید می کنند. گوشت قرمز یک مولد قابل توجه رادیکال های آزاد است زیرا دارای آهن بالایی است که آن را در برابر اکسیداسیون آسیب پذیر می کند.

    رادیکال آزاد چیست ؟

    رادیکال آزاد چیست

    مواجهه با محیط زیست

    در نهایت، منابع محیطی زیادی وجود دارد که رادیکال‌های آزاد تولید می‌کنند، از جمله قرار گرفتن در معرض:

    • آلاینده های هوا
    • دود سیگار
    • آفت کش ها
    • اشعه UV
    • ازن
    • مواد شیمیایی صنعتی

    چگونه رادیکال های آزاد را در بدن کاهش دهیم

    سطحی از استرس اکسیداتیو اجتناب ناپذیر است. با این حال، راه های آسان و طبیعی برای کاهش رادیکال های آزاد در بدن و جلوگیری از استرس اکسیداتیو وجود دارد.

    غذاهای غنی از آنتی اکسیدان بخورید

    آنتی اکسیدان ها – ترکیبات مفید در میوه ها، سبزیجات و چربی های سالم – می توانند با خنثی کردن رادیکال های آزاد کمک کنند.

    غذاهای حاوی بتاکاروتن، لیکوپن و لوتئین به ویژه به کاهش رادیکال های آزاد کمک می کنند. این شامل:

    • گوجه فرنگیها
    • ذرت
    • کلم بروکسل
    • هویج
    • سبزی کولارد
    • سیب
    • انبه
    • تمشک ها
    • توت فرنگی

    علاوه بر این، سایر غذاهای آنتی اکسیدانی با بیش از یک ویتامین عبارتند از اسفناج، چغندر، فلفل دلمه ای قرمز، انجیر، زغال اخته و شکلات تلخ.

    به طور منظم تمرین کن

    ثانیا، مطالعات نشان می دهد که ورزش منظم اثرات منفی آسیب سلولی را کاهش می دهد. البته، ورزش فواید بی‌شماری برای سلامتی کلی نیز دارد، از کاهش خطر مرگ و میر تا مدیریت بهتر خلق و خو و وزن.

    اما صبر کنید، آیا ورزش باعث ایجاد رادیکال های آزاد می شود؟ فقط توجه داشته باشید که ورزش و رادیکال های آزاد رابطه ظریفی دارند. ورزش در سطح با شدت بالا می تواند به استرس اکسیداتیو در بدن به دلیل خستگی عضلانی و افزایش تقاضا برای اکسیژن هنگامی که به شدت تنفس می کنید، کمک کند. خوشبختانه، ورزش مکرر نیز برای بهبود توانایی بدن برای محافظت از خود در برابر استرس اکسیداتیو پیشنهاد می شود. می تواند تولید رادیکال های آزاد را کاهش داده و میزان فعالیت آنتی اکسیدانی را افزایش دهد زیرا آنتی اکسیدان ها رادیکال های آزاد را کاهش می دهند.

    مکمل های مناسب مصرف کنید

    آخرین اما نه کم‌اهمیت، آنتی‌اکسیدان‌هایی مانند ویتامین‌های A، C و E، سلنیوم، برخی مواد مغذی گیاهی و پلی فنول‌ها همگی به خنثی کردن رادیکال‌های آزاد کمک می‌کنند.

    ترجمه شده توسط سایت دریای شرق از سایت www.humnutrition.com
    کپی بدون ذکر نام و لینک سایت دریای شرق ممنوع است !

    About The Author