نماد سایت دریای شرق

فواید مصرف زیتون – تاثیرات مصرف زیتون بر سلامت بدن

فواید مصرف زیتون

زیتون میوه های کوچکی هستند که روی درختان زیتون (Olea europaea) رشد می کنند.

آنها به گروهی از میوه ها به نام دروپس یا میوه های هسته دار تعلق دارند و مربوط به انبه، گیلاس، هلو، بادام و پسته هستند.

زیتون سرشار از ویتامین E و سایر آنتی اکسیدان های قوی است. مطالعات نشان می دهد که آنها برای قلب مفید هستند و ممکن است از پوکی استخوان و سرطان محافظت کنند.

چربی های سالم موجود در زیتون برای تولید روغن زیتون، یکی از اجزای کلیدی رژیم غذایی فوق العاده سالم مدیترانه ای استخراج می شوند.

زیتون اغلب در سالاد، ساندویچ و تاپناد میل می شود. وزن زیتون به طور متوسط حدود 3 تا 5 گرم است.

برخی از زیتون های نابالغ سبز هستند و پس از رسیدن سیاه می شوند. برخی دیگر حتی زمانی که کاملاً رسیده باشند سبز می مانند.

در منطقه مدیترانه، 90 درصد زیتون برای تهیه روغن زیتون استفاده می شود .

فواید مصرف زیتون : ارزش غذایی

زیتون حاوی 115 تا 145 کالری در هر 3.5 اونس (100 گرم) یا حدود 59 کالری برای 10 زیتون است.

حقایق تغذیه ای برای 3.5 اونس (100 گرم) زیتون رسیده و کنسرو شده عبارتند از :

چربی

زیتون حاوی 11 تا 15 درصد چربی است که 74 درصد آن اسید اولئیک است که نوعی اسید چرب تک غیراشباع است. این جزء اصلی روغن زیتون است.

اسید اولئیک با چندین فواید سلامتی از جمله کاهش التهاب و کاهش خطر بیماری قلبی مرتبط است. حتی ممکن است به مبارزه با سرطان کمک کند .

کربوهیدرات و فیبر

کربوهیدرات ها 4 تا 6 درصد از زیتون ها را تشکیل می دهند که آنها را میوه ای کم کربوهیدرات می کند.

بیشتر این کربوهیدرات ها فیبر هستند. در واقع، فیبر 52 تا 86 درصد از کل محتوای کربوهیدرات را تشکیل می دهد.

بنابراین محتوای خالص کربوهیدرات قابل هضم بسیار کم است. با این حال، زیتون هنوز منبع نسبتاً ضعیفی از فیبر است، زیرا 10 زیتون تنها حدود 1.5 گرم را تامین می کند.

فواید مصرف زیتون : ویتامین ها و مواد معدنی

زیتون منبع خوبی از چندین ویتامین و مواد معدنی است که برخی از آنها در طول فرآوری اضافه می شوند. ترکیبات مفید این میوه عبارتند از:

سایر ترکیبات گیاهی

زیتون سرشار از بسیاری از ترکیبات گیاهی، به ویژه آنتی اکسیدان ها است، از جمله:

فواید مصرف زیتون : فرآوری زیتون

از آنجایی که زیتون بسیار تلخ است، معمولا تازه مصرف نمی شود. در عوض، آنها درمان و تخمیر می شوند. این فرآیند ترکیبات تلخی مانند اولئوروپئین را که در زیتون نارس فراوان است حذف می کند.

کمترین میزان ترکیبات تلخ در زیتون های رسیده و سیاه یافت می شود.

با این حال، برخی از واریته‌ها وجود دارند که نیازی به پردازش ندارند و می‌توانند پس از رسیدن کامل مصرف شوند.

بسته به روش مورد استفاده، پردازش زیتون ممکن است از چند روز تا چند ماه طول بکشد. روش‌های پردازش اغلب بر سنت‌های محلی تکیه می‌کنند که بر طعم، رنگ و بافت میوه تأثیر می‌گذارد.

اسید لاکتیک در طول تخمیر نیز مهم است. این ماده به عنوان یک نگهدارنده طبیعی عمل می کند که از زیتون ها در برابر باکتری های مضر محافظت می کند.

در حال حاضر، دانشمندان در حال مطالعه هستند که آیا زیتون های تخمیر شده دارای اثرات پروبیوتیک هستند یا خیر. این می تواند به بهبود سلامت گوارش منجر شود .

فواید مصرف زیتون : خواص آنتی اکسیدانی

آنتی اکسیدان های رژیمی نشان داده اند که خطر ابتلا به بیماری های مزمن مانند بیماری قلبی و سرطان را کاهش می دهند.

زیتون سرشار از آنتی اکسیدان است و فواید سلامتی آن از مبارزه با التهاب تا کاهش رشد میکروارگانیسم ها را شامل می شود .

یک مطالعه نشان داد که خوردن بقایای تفاله زیتون به طور قابل توجهی باعث افزایش سطح گلوتاتیون در خون می شود که یکی از قوی ترین آنتی اکسیدان ها در بدن شماست .

فواید مصرف زیتون : بهبود سلامت قلب

کلسترول و فشار خون بالا هر دو از عوامل خطر بیماری قلبی هستند.

اسید اولئیک، اسید چرب اصلی در زیتون، با بهبود سلامت قلب مرتبط است. ممکن است سطح کلسترول را تنظیم کند و از کلسترول LDL (بد) در برابر اکسیداسیون محافظت کند .

علاوه بر این، برخی از مطالعات اشاره می کنند که زیتون و روغن زیتون ممکن است فشار خون را کاهش دهند .

بهبود سلامت استخوان

پوکی استخوان با کاهش توده استخوانی و کیفیت استخوان مشخص می شود. می تواند خطر شکستگی را افزایش دهد.

نرخ پوکی استخوان در کشورهای مدیترانه ای کمتر از بقیه اروپا است، که منجر به این گمانه زنی می شود که زیتون ممکن است در برابر این وضعیت محافظت کند .

نشان داده شده است که برخی از ترکیبات گیاهی موجود در زیتون و روغن زیتون به جلوگیری از تحلیل استخوان در مطالعات حیوانی کمک می کنند.

در حالی که مطالعات انسانی وجود ندارد، مطالعات حیوانی و داده‌هایی که رژیم غذایی مدیترانه‌ای را به کاهش میزان شکستگی مرتبط می‌کند، امیدوارکننده است .

پیشگیری از سرطان

زیتون و روغن زیتون معمولا در منطقه مدیترانه مصرف می شود، جایی که میزان سرطان و سایر بیماری های مزمن کمتر از سایر کشورهای غربی است .

بنابراین، ممکن است زیتون به کاهش خطر ابتلا به سرطان کمک کند.

این ممکن است تا حدی به دلیل محتوای بالای آنتی اکسیدان و اسید اولئیک آنها باشد. مطالعات لوله آزمایش نشان می دهد که این ترکیبات چرخه زندگی سلول های سرطانی در سینه، روده بزرگ و معده را مختل می کنند .

با این حال، مطالعات انسانی برای تایید این نتایج مورد نیاز است. در این مرحله، مشخص نیست که آیا خوردن زیتون یا روغن زیتون تاثیری بر سرطان دارد یا خیر.

نکات منفی بالقوه

زیتون توسط اکثر مردم به خوبی تحمل می شود اما ممکن است به دلیل مایع بسته بندی حاوی مقادیر زیادی نمک باشد.

آلرژی

در حالی که حساسیت به گرده درخت زیتون شایع است، آلرژی به زیتون نادر است.
پس از خوردن زیتون، افراد حساس ممکن است واکنش های آلرژیک را در دهان یا گلو تجربه کنند .

فلزات سنگین

زیتون ممکن است حاوی فلزات سنگین و مواد معدنی مانند بور، گوگرد، قلع و لیتیوم باشد.

مصرف مقادیر زیاد فلزات سنگین ممکن است به سلامتی شما آسیب برساند و خطر ابتلا به سرطان را افزایش دهد. با این حال، مقدار این فلزات در زیتون به طور کلی بسیار کمتر از حد مجاز است. بنابراین، این میوه بی خطر در نظر گرفته می شود .

آکریل آمید

در برخی از مطالعات آکریل آمید با افزایش خطر ابتلا به سرطان مرتبط است، اگرچه دانشمندان دیگر این ارتباط را زیر سوال می برند .

با این حال، مقامات توصیه می کنند مصرف آکریل آمید خود را تا حد امکان محدود کنید .

برخی از انواع زیتون – به خصوص زیتون سیاه کالیفرنیا رسیده – ممکن است در نتیجه فرآوری حاوی مقادیر زیادی آکریل آمید باشند .

ترجمه شده توسط سایت دریای شرق از سایت www.healthline.com
کپی بدون ذکر نام و لینک سایت دریای شرق ممنوع است !

خروج از نسخه موبایل