• Peykanielaheh@gmail.com
  • ۰
    سبد خرید
      هیچ محصولی در سبد خرید وجود ندارد.
    ۰
    سبد خرید
      هیچ محصولی در سبد خرید وجود ندارد.

    روغن مناسب آشپزی

    روغن مناسب آشپزی

    اکثر مردم به طور منظم از روغن های آشپزی استفاده می کنند، زیرا می توانید از آنها برای تهیه انواع غذاها از جمله گوشت، تخم مرغ، سبزیجات، سس ها و غذاهای غلات استفاده کنید.

    مردم اغلب بر نحوه انتخاب روغن سالم تمرکز می کنند. با این حال، سالم بودن روغن زمانی که از قفسه مواد غذایی خارج می شود، تنها بخشی از داستان است.

    همچنین مهم است که در نظر بگیرید که آیا روغن پس از گرم شدن در طول پخت و پز هنوز سالم است یا خیر.

    این به این دلیل است که روغن‌های پخت و پز دارای طیف وسیعی از نقاط دود یا دماهایی هستند که در آن‌ها دیگر پایدار نیستند. برای پخت و پز در دمای بالاتر از نقطه دود آنها نباید از روغن های پخت و پز استفاده کنید.

    این مقاله به بررسی 4 روغن آشپزی سالم‌تر می‌پردازد که پخت و پز با حرارت بالا را تحمل می‌کنند، و همچنین چند روغن را که باید به طور کامل برای پخت و پز اجتناب کنید، مورد بحث قرار می‌دهد.

    چرا روغن های پخت و پز خوب اهمیت دارند؟

    وقتی روغن تجزیه می شود، شروع به اکسید شدن و آزاد شدن رادیکال های آزاد می کند. این ترکیبات می توانند پیامدهای منفی برای سلامتی داشته باشند و به طور بالقوه باعث آسیب سلولی شوند که ممکن است منجر به توسعه بیماری شود

    علاوه بر این، روغن هایی که به نقطه دود خود می رسند، ماده ای به نام آکرولئین آزاد می کنند که می تواند طعم سوختگی ناخوشایندی ایجاد کند. علاوه بر این، آکرولئین موجود در هوا ممکن است برای ریه های شما خطرناک باشد.

    همچنین مهم است که میزان پردازش روغن پخت و پز را در نظر بگیرید. زیرا این می تواند بر کیفیت آن تأثیر بگذارد.

    روغن های بسیار تصفیه شده ظاهری یکنواخت دارند و قیمت کمتری دارند. در حالی که روغن هایی که حداقل فرآوری شده اند ممکن است حاوی ذرات رسوب باشند، ظاهری کدرتر داشته باشند و طعم و رنگ طبیعی خود را بیشتر حفظ کنند.

    روغن‌های تصفیه‌نشده ممکن است حاوی مواد مغذی بیشتری باشند، اما به گرما نیز حساس‌تر هستند و ممکن است سریع‌تر از روغن‌های پخت‌وپز فرآوری‌شده فاسد شوند. روغن های تصفیه شده نسبت به روغن های تصفیه نشده نقاط دود بالاتری دارند .

    به خاطر داشته باشید که روغن های منابع مختلف می توانند از نظر ترکیبات تغذیه ای، از جمله نسبت و نوع اسیدهای چرب موجود در آنها، به طور قابل توجهی متفاوت باشند. این می تواند تأثیر قابل توجهی بر سلامت آنها بگذارد.

    استفاده از روغن های تصفیه شده و تصفیه نشده و همچنین روغن هایی با نقاط دود متفاوت، مزایا و معایبی دارد.

    روغن زیتون : روغن مناسب آشپزی

    نقطه دود روغن زیتون تقریباً 350 درجه فارنهایت (176 درجه سانتیگراد) است. که دمای معمولی پخت و پز برای بسیاری از دستور العمل ها، به ویژه برای غذاهای پخته شده است.

    روغن زیتون از دیرباز استاندارد طلایی برای روغن های پخت و پز در آشپزخانه ها در سراسر جهان بوده است. این بیشتر به این دلیل است که همه کاره است. طعم ملایمی فلفلی یا علف‌دار دارد و می‌توانید از آن برای پخت، تفت دادن یا سس‌های سرد استفاده کنید.

    روغن زیتون سرشار از ویتامین E است که به عنوان یک آنتی اکسیدان عمل می کند. اسید چرب اولیه در روغن زیتون یک چربی تک غیراشباع به نام اسید اولئیک است. که مطالعات نشان داده است ممکن است خواص ضد سرطانی و ضد التهابی داشته باشد.

    علاوه بر این، روغن زیتون حاوی ترکیبات آنتی اکسیدانی به نام اولئوکانتال و اولئوروپئین است. اینها ممکن است اثرات ضد التهابی داشته باشند، از جمله کمک به جلوگیری از اکسید شدن کلسترول LDL (بد) .

    تحقیقات نشان داده است که روغن زیتون حاوی ترکیبات مفید برای قلب است. ممکن است به پیشگیری از بیماری هایی مانند چاقی، سندرم متابولیک و دیابت نوع 2 کمک کند .

    روغن آووکادو : روغن مناسب آشپزی

    روغن آووکادو دارای نقطه دود تقریباً 520 درجه فارنهایت (271 درجه سانتیگراد) است که آن را برای پخت و پز با حرارت بالا مانند سرخ کردن عمیق ایده آل می کند.

    طعمی خنثی و شبیه آووکادو دارد و می توانید مانند روغن زیتون از آن استفاده کنید. همچنین دارای ترکیب غذایی مشابه روغن زیتون، با درصد بالایی از اسید اولئیک چربی سالم برای قلب است .

    برخی از مطالعات حیوانی نشان داده اند که ترکیبات موجود در روغن آووکادو ممکن است به کاهش فشار خون، کلسترول LDL (بد) و تری گلیسیرید کمک کند. سطوح بالای آنها ممکن است خطر ابتلا به بیماری قلبی را افزایش دهد.

    روغن آووکادو حتی ممکن است برای کاهش التهاب مفاصل دردناک، افزایش جذب سایر مواد مغذی، و محافظت از سلول ها در برابر آسیب رادیکال های آزاد مفید باشد.

    یک بررسی به این نتیجه رسید که کیفیت غذایی خود را در دماهای پایین و بالا حفظ می کند.

    کیفیت و ترکیب غذایی روغن آووکادو به عوامل مختلفی از جمله محل رشد آووکادو و روش استخراج مورد استفاده بستگی دارد.

    روغن کنجد : روغن مناسب آشپزی

    روغن کنجد دارای نقطه دود متوسط تا بالا تقریباً 410 درجه فارنهایت (210 درجه سانتیگراد) است.

    سرشار از آنتی اکسیدان های سالم برای قلب سزامول و سزامینول است که ممکن است فواید مختلفی داشته باشد، از جمله اثرات بالقوه محافظت کننده عصبی در برابر بیماری های خاصی مانند پارکینسون.

    به علاوه، یک مطالعه کوچک در بین 46 فرد مبتلا به دیابت نوع 2 نشان داد که استفاده از روغن کنجد به مدت 90 روز به طور قابل توجهی قند خون ناشتا و نشانگرهای زیستی طولانی مدت مدیریت قند خون را بهبود می بخشد.

    روغن کنجد برای تفت دادن، پخت و پز همه منظوره و حتی به عنوان سس سالاد به خوبی عمل می کند. این عطر و طعم ملایمی ارائه می دهد که می تواند در تعدادی از ظروف اجاق گاز به خوبی کار کند.

    توجه داشته باشید که روغن کنجد معمولی با روغن کنجد تست شده تفاوت دارد. دومی طعم آجیلی تقویت‌شده‌تری دارد که آن را برای تمام کردن یک غذا به جای پختن غذا مناسب‌تر می‌کند.

    روغن مناسب آشپزی : روغن گلرنگ

    نقطه دود برای روغن گلرنگ بالاتر است و تقریباً در دمای 510 درجه فارنهایت (265 درجه سانتیگراد) قرار دارد.

    روغن گلرنگ از دانه های گیاه گلرنگ تهیه می شود. چربی اشباع کمی دارد و درصد بیشتری از اسیدهای چرب غیراشباع دارد.

    یک مطالعه نشان داد که استفاده روزانه از روغن گلرنگ ممکن است التهاب، مدیریت قند خون و کلسترول را در زنان یائسه مبتلا به چاقی و دیابت نوع 2 بهبود بخشد.

    این روغن طعمی خنثی دارد که برای مارینادها، سس‌ها و دیپ‌ها و همچنین کباب کردن و سرخ کردن روی اجاق به خوبی کار می‌کند.

    روغن مناسب آشپزی

    روغن هایی که نباید در پخت و پز با حرارت بالا استفاده کنید

    همه روغن ها به اندازه کافی پایدار نیستند. یا برای استفاده در پخت و پز، به ویژه در آماده سازی با حرارت بالا در نظر گرفته شده اند. به عنوان مثال، برخی دیگر در آماده سازی سرد بهتر عمل می کنند یا به عنوان مکمل های غذایی استفاده می شوند.

    هنگام پخت و پز با حرارت بالا بهتر است از روغن های زیر اجتناب کنید:

    • روغن ماهی یا جلبک. اینها مکمل های غذایی غنی از امگا 3 هستند که باید سرد و در دوزهای کم مصرف کنید. از این محصولات برای مصارف آشپزی استفاده نکنید.
    • روغن کتان. این روغن در حالی که سرشار از اسید چرب غیراشباع سالم برای قلب آلفا-لینولنیک اسید (ALA) است، این روغن نقطه دود پایینی در حدود 225 درجه فارنهایت (107 درجه سانتیگراد) دارد و باید آن را برای مصارف سرد مانند سس سالاد استفاده کنید .
    • روغن گردو. این روغن سرشار از ALA است و برخی از مزایای ضد التهابی و بالقوه ضد سرطانی را ارائه می دهد. با این حال، بهتر است برای غذاهای سرد مانند سس سالاد نیز رزرو کنید. نقطه دود پایین تری دارد و در حدود 320 درجه فارنهایت (160 درجه سانتیگراد) قرار دارد.

    روغن مناسب آشپزی

    ترجمه شده توسط سایت دریای شرق از سایت www.healthline.com
    کپی بدون ذکر نام و لینک سایت دریای شرق ممنوع است !

    About The Author