نماد سایت دریای شرق

روغن زیتون فرا بکر چیست ؟

روغن زیتون فرا بکر

روغروغن زیتون فرا بکر که به خاطر طعم غنی، تطبیق پذیری و فواید سلامتی اش شناخته شده است، یک ماده عالی برای نگهداری در کمد آشپزخانه شما است.

استفاده از آن نه تنها برای برشته کردن، سرخ کردن، پختن یا تفت دادن آسان است، بلکه سرشار از آنتی اکسیدان ها و چربی های مفید برای قلب است.

به‌علاوه، به‌خاطر فواید بسیاری که برای سلامتی دارد، به‌طور گسترده مورد مطالعه قرار گرفته است، با برخی تحقیقات نشان می‌دهد که می‌تواند از بیماری‌های قلبی محافظت کند، با سرطان مبارزه کند و التهاب را کاهش دهد.

این مقاله نگاهی دقیق‌تر به فواید بالقوه، مضرات، و کاربردهای روغن زیتون فرابکر، همراه با نحوه انطباق آن با سایر روغن‌های پخت و پز دارد.

روغن زیتون چیست و چگونه درست می شود؟

روغن زیتون نوعی روغن است که از زیتون، میوه درخت زیتون استخراج می شود.

فرآیند تولید ساده است. زیتون‌ها را می‌توان برای استخراج روغن آن‌ها فشار داد، اما روش‌های مدرن شامل خرد کردن زیتون‌ها، مخلوط کردن آن‌ها و سپس جدا کردن روغن از خمیر در یک سانتریفیوژ است.

پس از سانتریفیوژ، مقدار کمی روغن باقی می ماند. روغن باقیمانده را می توان با استفاده از حلال های شیمیایی استخراج کرد و به روغن تفاله زیتون معروف است.

روغن زیتون دارای درجه های مختلفی است که از نظر محتوای غذایی و میزان فرآوری آنها متفاوت است.

سه درجه اصلی روغن زیتون عبارتند از:

روغن زیتون فرابکر کمترین نوع فرآوری شده است و اغلب به عنوان سالم ترین نوع روغن زیتون در نظر گرفته می شود. با استفاده از روش‌های طبیعی استخراج شده و برای خلوص و ویژگی‌های حسی خاص، مانند طعم و بو، استاندارد شده است .

روغن زیتون فوق بکر علاوه بر طعم و عطر منحصر به فرد خود، سرشار از آنتی اکسیدان های مبارزه کننده با بیماری است . با طیف گسترده ای از مزایای بالقوه برای سلامتی مرتبط است.

ترکیب مواد مغذی روغن زیتون فرا بکر

روغن زیتون فرابکر سرشار از چربی های مفید برای قلب، همراه با ویتامین های E و K است.

یک قاشق غذاخوری (حدود 14 گرم) روغن زیتون حاوی مواد مغذی زیر است:

روغن زیتون فوق بکر منبع عالی از آنتی اکسیدان ها است . آنتی اکسیدان ها ترکیباتی هستند که به مبارزه با التهاب و بیماری های مزمن کمک می کنند .

آنتی اکسیدان های اصلی روغن شامل اولئوکانتال ضد التهاب و همچنین اولئوروپئین است. ماده ای که از کلسترول بد (LDL) در برابر اکسیداسیون محافظت می کند .

برخی افراد از روغن زیتون به دلیل داشتن نسبت بالای امگا 6 به امگا 3 انتقاد کرده اند. با این حال، مقدار کل چربی های چند غیراشباع آن هنوز نسبتاً کم است، بنابراین احتمالاً نیازی به نگرانی نیست.

چه چیزی آن را اینقدر سالم می کند؟

روغن زیتون فوق بکر علاوه بر محتوای آنتی اکسیدانی چشمگیر، سرشار از اسیدهای چرب تک غیراشباع است. نوعی چربی سالم که با فواید متعددی مرتبط است.

به طور خاص، تحقیقات نشان می‌دهد که اسیدهای چرب تک غیراشباع می‌توانند برای سلامت قلب مفید باشند. حتی ممکن است به محافظت در برابر بیماری‌های قلبی کمک کنند.

روغن زیتون فوق بکر همچنین حاوی مقدار خوبی ویتامین E و K در هر وعده است. ویتامین E یک ماده مغذی ضروری است . به عنوان یک آنتی اکسیدان دو برابر می شود. در حالی که ویتامین K نقش کلیدی در سلامت استخوان، لخته شدن خون، سلامت قلب و غیره دارد.

روغن زیتون فرابکر حاوی مواد ضد التهابی است

اعتقاد بر این است که التهاب مزمن یکی از عوامل اصلی بسیاری از بیماری ها از جمله بیماری قلبی، سرطان، سندرم متابولیک، دیابت نوع 2 و آرتریت است.

برخی بر این باورند که توانایی روغن زیتون در مبارزه با التهاب پشت بسیاری از مزایای سلامتی آن است.

اسید اولئیک، برجسته ترین اسید چرب موجود در روغن زیتون، نشانگرهای التهابی مانند پروتئین واکنشی C (CRP) را کاهش می دهد.

با این حال، به نظر می رسد که اثرات ضد التهابی اصلی روغن از محتوای آنتی اکسیدان هایی مانند اولئوسین و اولئوکانتال ناشی می شود، که به نظر می رسد به طور قابل توجهی التهاب را در مطالعات لوله آزمایش و حیوانات کاهش می دهد.

چندین مطالعه نشان داده‌اند که مصرف منظم روغن زیتون ممکن است با سطوح پایین‌تر برخی از نشانگرهای التهاب، از جمله CRP و اینترلوکین-6 مرتبط باشد.

به خاطر داشته باشید که التهاب مزمن و سطح پایین معمولاً خفیف است . سال ها یا دهه ها طول می کشد تا آسیب وارد کند. قبل از اینکه بتوانیم در مورد توانایی روغن زیتون در مقابله با آن نتیجه گیری کنیم، به مطالعات انسانی بیشتری نیاز است.

با این حال، تبدیل روغن زیتون فرابکر به عنوان بخشی منظم از رژیم غذایی می‌تواند در درازمدت به محافظت در برابر آسیب کمک کند و منجر به کاهش خطر ابتلا به بیماری‌های التهابی مختلف، از جمله بیماری‌های قلبی شود.

روغن زیتون فرابکر و بیماری قلبی

بیماری های قلبی عروقی، مانند بیماری قلبی و سکته، از شایع ترین علل مرگ و میر در جهان هستند.

اما بسیاری از مطالعات مشاهده ای نشان می دهد که مرگ و میر ناشی از این بیماری ها در مناطق خاصی از جهان کم است، به ویژه در کشورهای مدیترانه ای، جایی که روغن زیتون بخش عمده ای از رژیم غذایی مردم است .

این مشاهدات علاقه به رژیم غذایی مدیترانه ای را برانگیخت، رژیمی که قرار است شیوه غذا خوردن مردم آن منطقه را تقلید کند.

مطالعات روی رژیم غذایی مدیترانه ای به طور مداوم نشان می دهد که این رژیم با بهبود سلامت قلب مرتبط است و ممکن است به پیشگیری از بیماری قلبی و سکته کمک کند.

روغن زیتون فرابکر از طریق مکانیسم های متعددی از بیماری قلبی محافظت می کند:

با توجه به انبوهی از خواص تقویت کننده سلامتی مرتبط با روغن زیتون، تعجب آور نیست که بسیاری از مطالعات نشان می دهند که افزایش مصرف ممکن است حتی با خطر کمتر بیماری قلبی و سکته مرتبط باشد .

سایر فواید روغن زیتون فرا بکر برای سلامتی چیست ؟

اگرچه روغن زیتون بیشتر برای اثرات آن بر سلامت قلب مورد مطالعه قرار گرفته است، اما مصرف آن با تعدادی دیگر از فواید سلامتی نیز همراه بوده است.

روغن زیتون و سرطان

مطالعات نشان داده‌اند که افرادی که در کشورهای مدیترانه زندگی می‌کنند خطر نسبتاً کمی برای ابتلا به سرطان دارند که ممکن است تا حدی به دلیل مصرف مواد ضدالتهابی از جمله روغن زیتون باشد .

یکی از عوامل بالقوه سرطان، آسیب اکسیداتیو ناشی از مولکول های مضر به نام رادیکال های آزاد است. با این حال، روغن زیتون فوق بکر دارای آنتی اکسیدان بالایی است که آسیب اکسیداتیو را کاهش می دهد.

اسید اولئیک، به ویژه، در برابر اکسیداسیون نیز بسیار مقاوم است و نشان داده شده است که رشد و گسترش سلول های سرطانی را در برخی از مطالعات لوله آزمایش کند می کند.

بر اساس یک بررسی در سال 2011، مصرف منظم روغن زیتون همچنین ممکن است با خطر کمتر ابتلا به سرطان سینه یا سرطان دستگاه گوارش مرتبط باشد .

با این حال، تحقیقات جدیدتر و با کیفیت بالا برای درک اثرات روغن زیتون بر سرطان زمانی که به عنوان بخشی از یک رژیم غذایی سالم و کامل مورد استفاده قرار می گیرد، مورد نیاز است.

روغن زیتون و بیماری آلزایمر

بیماری آلزایمر شایع ترین بیماری تخریب کننده عصبی در جهان و یکی از علل اصلی زوال عقل است .

یکی از ویژگی های بیماری آلزایمر تجمع پروتئین هایی است که به عنوان پلاک های بتا آمیلوئید در نورون های خاصی در مغز شناخته می شوند.

مطالعات حیوانی نشان داده است که روغن زیتون فوق بکر و برخی از ترکیبات موجود در آن می تواند با جلوگیری از انباشته شدن این پروتئین ها به حفظ عملکرد مغز کمک کند.

علاوه بر این، برخی مطالعات نشان می‌دهند که پیروی از رژیم غذایی مدیترانه‌ای، که معمولاً سرشار از روغن زیتون است، ممکن است با کاهش خطر زوال عقل و اختلالات شناختی همراه باشد.

میشه باهاش آشپزی کرد؟

در طول پخت و پز، اسیدهای چرب می توانند اکسید شوند، به این معنی که با اکسیژن واکنش داده و آسیب می بینند.

پیوندهای دوگانه در مولکول های اسیدهای چرب بیشتر مسئول این امر هستند.

به همین دلیل، چربی های اشباع – که پیوند دوگانه ندارند – در برابر حرارت بالا مقاوم هستند. در همین حال، چربی های اشباع نشده چندگانه – که دارای پیوندهای دوگانه زیادی هستند – حساس تر هستند و می توانند آسیب ببینند.

روغن زیتون عمدتا حاوی اسیدهای چرب تک غیراشباع است که تنها یک پیوند دوگانه دارند. بنابراین، روغن زیتون نسبتاً در برابر حرارت متوسط مقاوم است .

در یک مطالعه در سال 2007، محققان روغن زیتون فوق بکر را به مدت 36 ساعت در دمای 356 درجه فارنهایت (180 درجه سانتیگراد) حرارت دادند و دریافتند که روغن در برابر آسیب بسیار مقاوم است .

یک بررسی در سال 2017 اشاره کرد که روغن زیتون برای سرخ کردن غذاها در دماهای بین 356 تا 374 درجه فارنهایت (180 تا 190 درجه سانتی گراد) قابل مقایسه یا بهتر از سایر روغن های گیاهی است.

به طور کلی، روغن زیتون حتی برای پخت و پز در دمای متوسط بسیار ایمن به نظر می رسد.

خطرات روغن زیتون فرا بکر

مانند سایر انواع چربی ها، روغن زیتون فرابکر کالری بالایی دارد و در هر قاشق غذاخوری (14 گرم) حدود 119 کالری دارد.

خوردن کالری بیشتر از آنچه در روز می سوزانید به افزایش وزن در طول زمان کمک می کند .

بنابراین، اگر تنظیمات دیگری در رژیم غذایی خود ایجاد نمی کنید، مصرف مقادیر زیاد روغن زیتون می تواند حفظ وزن متوسط را دشوارتر کند.

علاوه بر این، اگرچه غیر معمول است، برخی از افراد ممکن است به زیتون و روغن زیتون نیز حساسیت داشته باشند. اگر پس از مصرف روغن زیتون علائم واکنش آلرژیک را تجربه کردید، مصرف آن را متوقف کنید و با یک متخصص مراقبت های بهداشتی صحبت کنید.

آیا پختن با روغن زیتون فرا بکر درست است؟

روغن زیتون عمدتاً از چربی های تک غیراشباع تشکیل شده است که در برابر حرارت متوسط مقاوم هستند .

همچنین نقطه دود نسبتاً بالایی دارد که آن را برای بسیاری از روش‌های پخت، از جمله کباب کردن، کباب کردن، پختن و تفت دادن انتخاب خوبی می‌کند.

آیا می توانید روغن زیتون فرا بکر را جایگزین روغن های دیگر در آشپزی کنید؟

برای اکثر دستور العمل ها، می توانید به راحتی مقدار مساوی روغن زیتون فوق بکر را با انواع دیگر روغن ها، از جمله روغن گیاهی، روغن نارگیل یا روغن کانولا تعویض کنید.

با این حال، به خاطر داشته باشید که روغن زیتون فرابکر اغلب طعم و عطر مشخصی دارد، بنابراین ممکن است طعم محصول نهایی شما را کمی تغییر دهد.

آیا روغن زیتون فرا بکر سالم است؟

روغن زیتون فوق بکر مملو از چربی ها و آنتی اکسیدان های مفید برای قلب است که آن را به یک رژیم غذایی مغذی تبدیل می کند.

همچنین با فهرست طولانی از فواید مرتبط است و ممکن است از التهاب، بیماری قلبی، سرطان سینه و دیابت نوع 2 محافظت کند.

آیا روغن زیتون می تواند چربی شکم را کاهش دهد؟

چندین مطالعه نشان داده‌اند که رژیم‌های غذایی غنی‌شده با روغن زیتون ممکن است برای مدیریت وزن مفید باشد و حتی می‌تواند به کاهش چربی بدن کمک کند .

با این حال، اگرچه روغن زیتون ممکن است به کنترل وزن کمک کند، مهم است که به خاطر داشته باشید که روغن کالری بالایی دارد.

به همین دلیل، بهتر است آن را با سایر چربی ها در رژیم غذایی خود جایگزین کنید و مصرف خود را در حد اعتدال نگه دارید تا فواید بالقوه را به حداکثر برسانید.

آیا می توانم از روغن زیتون فرابکر برای صورتم استفاده کنم؟

روغن زیتون اغلب به عنوان یک محصول طبیعی مراقبت از پوست استفاده می شود. می توان آن را به صورت مستقیم یا به تنهایی یا ترکیب با سایر مواد مانند عسل یا زرده تخم مرغ روی صورت استفاده کرد.

علاوه بر مرطوب کردن پوست، برخی تحقیقات نشان می دهد که روغن زیتون می تواند التهاب را کاهش دهد، بهبود زخم را بهبود بخشد و پیری پوست را کند کند.

با این حال، برای جلوگیری از مسدود شدن منافذ، حتما روغن اضافی را پاک کنید و همیشه قبل از اعمال هر چیزی به صورت مستقیم، یک تست روی یک نقطه ی کوچک انجام دهید.

ترجمه شده توسط سایت دریای شرق از سایت www.healthline.com
کپی بدون ذکر نام و لینک سایت دریای شرق ممنوع است !

خروج از نسخه موبایل