آلرژی غذایی در کودکان
آلرژی غذایی معمولاً هر بار که غذای مزاحم خورده می شود نوعی واکنش ایجاد می کند. علائم ممکن است از فردی به فرد دیگر متفاوت باشد و ممکن است همیشه علائم یکسانی را در طول هر واکنش تجربه نکنید.
این را Ong Jiaxin، متخصص تغذیه، از بخش تغذیه و رژیم غذایی، و خدمات آلرژی، هر دو بخش از بیمارستان زنان و کودکان KK (KKH)، یکی از اعضای گروه SingHealth، به اشتراک گذاشتند.
علائم یک واکنش آلرژیک ممکن است شامل پوست، روده، راه هوایی، تنفس و گردش خون بیمار باشد. آنها می توانند به یک یا چند روش زیر ارائه شوند:
- پوست: کهیر، بثورات، تورم چشم ها، صورت و/یا دهان (آنژیوادم)
- روده: استفراغ، اسهال، رفلاکس، مشکل در بلع
- راه هوایی و تنفس: سرفه های مکرر، خس خس سینه، تنگی نفس، مشکل در تنفس، گلو گرفتگی و/یا خشن
- قلب و عروق / گردش خون: افت ناگهانی فشار خون، سرگیجه یا احساس ضعف
- آنافیلاکسی: یک واکنش بالقوه تهدید کننده زندگی که می تواند بر راه هوایی، تنفس و گردش خون بیمار تأثیر بگذارد (A, B, C)
شدت علائم از خفیف تا شدید متفاوت است. علائم خفیف تا متوسط را می توان با آنتی هیستامین ها درمان کرد. با این حال، در صورت آنافیلاکسی شدید، خط اول درمان تزریق آدرنالین است. برخی از بیماران ممکن است یک تزریق خودکار آدرنالین شخصی مانند اپی پن داشته باشند.
آلرژی غذایی چگونه تشخیص داده می شود
برای تشخیص، پزشک یک شرح حال دقیق متمرکز بر آلرژی را می گیرد که شامل سؤالاتی مانند: سؤالات دقیق در مورد سابقه پزشکی و علائم شما می شود. برای پاسخ به سوالات در مورد:
- سابقه پزشکی و خانوادگی
- نوع و مقدار غذای مصرفی
- زمان شروع علائم
- نوع علائم
پس از گرفتن شرح حال، ممکن است پزشک از شما بخواهد که به پزشک متخصص آلرژی (متخصص آلرژی) مراجعه کنید. متخصص آلرژی شما ممکن است آزمایشاتی را برای کمک به تشخیص آلرژی غذایی انجام دهد.
نمونه هایی از تست های آلرژی عبارتند از:
- تست های پوستی: مقدار کمی مایع حاوی ماده غذایی حساسیت زا روی پوست بازو یا پشت قرار می گیرد و سپس آن را سوراخ می کند.
- سطوح اختصاصی IgE: میزان آنتی بادی IgE را نسبت به غذا(های) خاص مورد آزمایش اندازه گیری می کند.
علائم در کودکان
در برخی موارد، یک متخصص آلرژی ممکن است بخواهد یک چالش خوراکی انجام دهد، که دقیق ترین راه برای تشخیص آلرژی غذایی در نظر گرفته می شود. در طی یک چالش غذایی خوراکی، بیمار با دوزهای افزایش یافته در طی یک دوره زمانی و در حالی که تحت نظارت دائمی است، از غذای مشکوک به آزار تغذیه می شود.
به دنبال آن چند ساعت مشاهده برای نظارت بر واکنش های احتمالی انجام می شود. این آزمایش زمانی مفید است که تاریخچه بیمار نامشخص باشد یا اگر آزمایشات پوستی یا خونی قطعی نباشد. همچنین می توان از آن برای تعیین اینکه آیا آلرژی غذایی بیش از حد رشد کرده است استفاده کرد. به دلیل احتمال واکنش شدید، چالش غذای خوراکی باید فقط توسط متخصص آلرژی باتجربه در یک کلینیک یا بیمارستان و همراه با دارو و تجهیزات اورژانسی انجام شود.
در سال های اخیر آزمایش های آلرژی غذایی جایگزین، مانند آزمایش خون آنتی بادی IgG افزایش یافته است. هیچ مدرک علمی برای حمایت از استفاده از این آزمایشات در تشخیص آلرژی غذایی وجود ندارد.
نحوه مدیریت آلرژی غذایی
برای اکثر افراد مبتلا به آلرژی غذایی، شناسایی و اجتناب از غذای مزاحم، کلید اجتناب از واکنش آلرژیک غذایی است. این شامل خواندن برچسب های مواد غذایی برای بررسی اینکه آیا محصول حاوی آلرژن(های) غذایی است یا خیر، و جلوگیری از آلودگی متقابل در حین تهیه غذا است.
- خواندن برچسب مواد غذایی
- همیشه اطلاعات مربوط به خود ماده غذایی را بررسی کنید زیرا دستور العمل های محصولات غذایی ممکن است هر از گاهی تغییر کند. اگر سوالی دارید یا در مورد ایمنی غذا مطمئن نیستید، با سازنده تماس بگیرید یا از خوردن آن خودداری کنید
- جلوگیری از آلودگی متقابل
- آلودگی متقاطع زمانی اتفاق می افتد که آلرژن غذایی متخلف به طور تصادفی با غذای بدون آلرژن دیگری در حین تهیه غذا تماس پیدا کند. حتی مقدار کمی غذا می تواند منجر به واکنش آلرژیک شود. برخی از اقدامات برای جلوگیری از آلودگی متقابل شامل شستن دستها قبل و حین تهیه غذا، شستن ظروف، تختههای برش و ظروف با آب و صابون است.
رشد بیش از حد آلرژی غذایی
کودکان معمولاً، اما نه همیشه، نسبت به شیر، تخم مرغ، سویا و گندم حساسیت دارند. تحقیقات جدید نشان می دهد که تا 20 درصد از کودکان ممکن است آلرژی خود را به بادام زمینی افزایش دهند، و انتظار می رود کمی کمتر از آنها نسبت به آجیل درختی رشد کنند. اگر آلرژی غذایی در بزرگسالی ایجاد شود، احتمال ابتلا به آلرژی بسیار کمتر است. آلرژی غذایی در بزرگسالان مادام العمر است.
اگرچه بیشتر آلرژی های غذایی در دوران کودکی ایجاد می شود، اما به ندرت ممکن است در بزرگسالی ایجاد شود. شایعترین آلرژیهای غذایی برای بزرگسالان صدفها – هم سختپوستان و هم نرم تنان – و همچنین آجیل درختی، بادامزمینی و ماهی است. اکثر بزرگسالان مبتلا به آلرژی غذایی از زمان کودکی آلرژی خود را داشتند.
برای کودکان مبتلا به آلرژی غذایی ضروری است که به طور منظم توسط متخصص آلرژی تحت نظر قرار گیرند تا مشخص شود که آیا آلرژی غذایی آنها بیشتر شده است یا خیر.
آلرژی غذایی و رشد
کودکان مبتلا به آلرژی غذایی به طور بالقوه در معرض خطر رشد ضعیف هستند، به ویژه آنهایی که به پروتئین شیر گاو حساسیت دارند، آلرژی های غذایی متعدد یا اگزمای متوسط تا شدید دارند. این به دلیل حذف چندین غذا از رژیم غذایی است که تنوع غذایی و دریافت مواد مغذی را محدود می کند.
چگونه یک متخصص تغذیه آلرژی می تواند کمک کند
یک متخصص تغذیه آلرژی رشد و میزان تغذیه کودک شما را ارزیابی می کند و آن را با نیازهای او مقایسه می کند. یک متخصص تغذیه آلرژی علاوه بر داشتن دانش در مورد انواع غذاهای حاوی آلرژن که باید از آن اجتناب کنید، می تواند جایگزین های مناسب و ایمن را برای اطمینان از حفظ یک رژیم غذایی متعادل و مغذی برای حمایت از رشد و تکامل فرزندتان پیشنهاد دهد.
آنها می توانند کمک کنند تا اطمینان حاصل شود که والدین می توانند به مهارت های خود مدیریتی کافی مانند برچسب خواندن و راهبردهای عملی برای جلوگیری از آلودگی متقابل مجهز شوند.
اگر مطمئن نیستید که عدم تحمل غذایی یا آلرژی غذایی است، چه کاری انجام دهید؟
برای تشخیص دقیق آلرژی غذایی و اجتناب از محدودیت های غذایی غیرضروری که می تواند منجر به تغذیه نامناسب کودک شما شود، مهم است که با پزشک خود مشورت کنید. پیگیری منظم با متخصص آلرژی نیز ضروری است تا کودک شما و آلرژی غذایی او را بتوان از نزدیک تحت نظر گرفت.
ترجمه شده توسط سایت دریای شرق از سایت healthxchange
کپی بدون ذکر نام و لینک سایت دریای شرق ممنوع است !