مواد حاوی آنتی اکسیدان:
مواد حاوی آنتی اکسیدان :
آنتی اکسیدانها مولکولی هستند که با رادیکالهای آزاد در بدن شما مبارزه میکنند.
و اما رادیکال آزاد چیست؟؟؟
رادیکالهای آزاد مولکولهای ناپایداری هستند که میتوانند به سلولهای شما آسیب برساند و یا از بدن شما در برابر ویروسها و عفونتها محافظت کنند. پس در واقع عملکرد مثبت یا منفی رادیکالهای آزاد در بدن به “میزان” این مولکولها در بدن و “تعادل” اونها با میزان آنتیاکسیدانها بستگی داره.
هریک از شما بهطور مداوم میزبان آنتیاکسیدانها و رادیکالهای آزاد در بدن خود هستید.
برخی از آنتی اکسیدانها توسط خود بدن ساخته میشوند و بقیهی موارد از طریق تغذیه و خوردن غذاهای حاویِ آنتی اکسیدان که به عنوان غذاهای ضد التهاب نیز شناخته میشوند، تأمین میشوند.
همچنین بدن شما بعد از انجام واکنشهای سلولی، رادیکالهای آزاد تولید میکند. برای مثال کبد رادیکالهای آزاد را تولید و از آنها برای سمزدایی بدن استفاده میکند، درحالیکه گلبولهای سفید خون از رادیکالهای آزاد برای مقابله و از بین بردن ویروسها و باکتریها و سلولهای آسیبدیده استفاده میکنند.
اما وقتی در اثر تغذیهی نامناسب یا قرار گرفتن در معرض سموم مختلف یا عوامل دیگر، سطح آنتی اکسیدان ها در بدن کمتر از رادیکالهای آزاد شود، چه اتفاقی میافتد؟؟؟
پایین آمدن سطح آنتی اکسیدانها نسبت به رادیکال آزاد در بدن منجر به پیری زودرس، ایجاد سلولهای آسیبدیده یا جهشیافته، سرطان، فعال شدن ژنهای معیوب در DNA و افزایش فشار بر سیستم ایمنیِ بدن میشود.
برای حفظ این تعادل چه باید کرد؟؟؟
اصلاح سبک زندگی
کمتر قراردادن بدن در برابر آلودگیهای محیطی مثل آلودگی هوا
کاهش مصرف خوراکیهای کارخانهای
گنجاندن مواد غذایی حاوی آنتیاکسیدان در برنامه غذایی
شما چه راهکاری برای حفظ این تعادل پیشنهاد میکنید؟؟؟