• Peykanielaheh@gmail.com
  • ۰
    سبد خرید
      هیچ محصولی در سبد خرید وجود ندارد.
    ۰
    سبد خرید
      هیچ محصولی در سبد خرید وجود ندارد.

    رشته پلو مجلسی : طرز تهیه غذای خوشمزه سنتی ایران

    رشته پلو مجلسی

    اموزش اشپزی و طرز تهیه رشته پلو مجلسی خوشمزه:

    رشته پلو از آن دسته پلوهای قدیمی و سنتی است که کمتر  کسی دست رد به سینه آن می‌زند. در بسیاری از شهرهای ایران رشته پلو را به عنوان شام شب عید نوروز یا شب چهارشنبه سوری درست می‌کنند تا طبق یک روایت قدیمی رشته کار و زندگی دست‌شان بیاید. طرز پخت رشته پلو بسته به سلیقه افراد بستگی دارد و با مواد مختلف پخته و سرو می‌شود. رشته پلو با مرغ زعفرانی، رشته پلو با گوشت قلقلی، گوشت بوقلمون یا ماهی دودی و در کنار این‌ها سرو رشته پلو با عدس، کشمش، زرشک و خرما یا بدون آن‌ها در نقاط مختلف ایران پخته می‌شود.

    مواد مورد نیاز:

    •  برنج ۳ پیمانه
    • رشته پلویی ۱۵۰ گرم
    • سیب زمینی ۱ عدد
    • گوشت چرخ کرده ۳۵۰ گرم
    • پیاز ۲ عدد
    • کشمش پلویی ۱ پیمانه
    • زعفران دم کرده ۲ قاشق غذاخوری
    • نمک و فلفل سیاه به مقدار کافی
    • زردچوبه و روغن به مقدار کافی

    دستور پخت رشته پلو مجلسی:

    یک قابلمه مناسب را نصف آب پر می کنیم و روی حرارت قرار می دهیم، سپس یک قاشق چایخوری نمک به همراه ۱ قاشق غذاخوری روغن مایع به قابلمه اضافه می کنیم. پس از اینکه آب به جوش امد برنج خیس خورده را اضافه می کنیم، سپس رشته پلویی را خرد کرده و به قابلمه اضافه می کنیم. حالا حدود ۵ تا ۱۰ دقیقه زمان می دهیم تا برنج و رشته پلویی نرم شوند، سپس آنها را آبکشی می کنیم.


    حالا یک قابلمه مناسب روی حرارت قرار می دهیم و مقداری روغن داخل آن می ریزیم. پس از اینکه روغن داغ شد سیب زمینی را به صورت حلقه ای خرد می کنیم و کف قابلمه به عنوان ته دیگ می چینیم. سپس برنج و رشته پلویی آبکش شده را به قابلمه اضافه می کنیم.


    یک قاشق غذاخوری روغن روی برنج می ریزیم، سپس زعفران دم کرده را روی برنج به صورت پخش می ریزیم و درب قابلمه را می گذاریم تا برنج به مدت ۴۵ دقیقه تا یک ساعت دم بکشد. حالا به سراغ اماده کردن کوفته های قلقلی می رویم.

    طرز تهیه کوفته قلقلی :


    پیازها را رنده می کنیم و پس از گرفتن آب اضافی شان به یک کاسه مناسب منتقل می کنیم. در ادامه گوشت چرخ کرده را به همراه مقداری نمک، فلفل سیاه و زردچوبه به کاسه اضافه کرده و به هم به خوبی ترکیب می کنیم.


    مواد را به مدت ۱۰ دقیقه با دست ورز می دهیم تا کاملا منسجم شوند.
    و بعد مانند کوفته قلقلی شکل می دهیم.
    کوفته های قلقلی را در روغن سرخ می کنیم و کنار می گذاریم. در ادامه کشمش ها را هم چند دقیقه در روغن تفت می دهیم و زمانی که رشته پلو پلو دم کشید به همراه کوفته های قلقلی و کشمش تزیین کرده و سرو می کنیم.

    رشته پلو مجلسی

    About The Author