• Peykanielaheh@gmail.com
  • ۰
    سبد خرید
      هیچ محصولی در سبد خرید وجود ندارد.
    ۰
    سبد خرید
      هیچ محصولی در سبد خرید وجود ندارد.

    طرز تهیه خورشت قیمه غذای سنتی ایرانی : با روش آسان در خانه

    طرز تهیه خورشت قیمه

    طرز تهیه خورشت قیمه:

    مواد لازم برای 4 نفر:

    • گوشت گوسفند یا گوساله 300 گرم
    • لپه، 150 گرم
    • پیاز متوسط، 2 عدد
    • آلوچه خورشتی، 120 گرم
    • لیمو عمانی، 4 عدد
    • رب گوجه فرنگی، 2 قاشق غذاخوری پر
    • چوب دارچین،1 عدد
    • زعفران دم کرده، 2 قاشق غذاخوری
    • زردچوبه 1 قاشق مرباخوری
    • نمک و فلفل به میزان لازم
    • سیب زمینی متوسط ، 4 عدد

    طرز تهیه خورشت قیمه :

    پیاز را نگینی خرد کرده و تفت دهید خیلی سرخ نکنید. گوشت را می به صورت قیمه ای برش داده به پیاز اضافه کنید یا گوشت یک تکه را ابتدا 5 دقیقه در آب جوش بیاندازید و به اصطلاح سفید کنید سپس قیمه ای خرد کرده و به پیاز اضافه کنید. وقتی گوشت و خوب تفت خورد لپه را که برای چهار پنج ساعت خیس کرده‌اید اضافه کرده و تفت دهید. در آخر زردچوبه، چوب دارچین، فلفل سیاه و رب گوجه فرنگی را اضافه کرده و خوب تفت دهید. سپس آب جوش اضافه کرده و بگذارید بپزد.

    آلوچه خورشتی را در آب خیس کنید و بعد از یکساعت از شروع زمان پخت به گوشت اضافه کنید. لیمو عمانی ها را با چنگال سوراخ کنید و در آب جوش خیس کنید و درب ظرف را بگذارید برای یکساعت بماند تا تلخی اش گرفته شود سپس آب آن را خالی کرده به خورشت اضافه کنید. در این زمان نمک خورشت را نیز اضافه کنید. در پایان پخت زعفران دم کرده را به خورشت اضافه کنید نمک و فلفل آن را اندازه کنید و بگذارید چند جوش بزند. سیب زمینی ها را خلالی باریک و بلند خرد کنید آنها را شسته و کاملا خشک کنید سپس در روغن داغ سرخ کنید و روی دستمال آشپزخانه بگذارید تا روغن اضافی آن گرفته و ترد بماند. من سیب زمینی ها را در زمان سرو اضافه می کنم چون دوست دارم ترد باشد.

    نکات:

    نکته1:

    در برخی دستورها به خورشت قیمه گل محمدی و هل درسته نیز اضافه می‌کنند. در این صورت می‌توانید چوب دارچین، گل محمدی، و هل درسته را داخل یک پارچه تنظیف تمیز ببندید و با یک نخ داخل خورشت آویزان کنید و واخر پخت از خورشت خارج کنید تا قاطی خورشت نشود.
    نکته 2:

    تفت دادن لپه در ابتدا باعث می‌شود که پایان پخت له و وارفته نشود.
    نکته 3:

    اضافه کردن و تفت دادن رب گوجه در ابتدا به همراه گوشت و لپه باعث غلظت و لعابدار شدن خورشت می‌شود.

    طرز تهیه خورشت قیمه

    About The Author